fbpx

5 hurtige tips til et sundt syn

Udgivet 2.2.2018

Har du fokus på din krops sundhed? Du bruger sikkert solcreme for at beskytte din hud, samt spiser grøntsager og motionerer for at holde din krop sund og stærk. Men hvad gør du for dine øjne? Alder kan aldrig holdes nede, heller ikke når det angår dit syn. Men som med resten af din krop, så kan man tage nogle sundheds forholdsregler i kampen mod aldersrelaterede og livsstilsrelaterede øjensygdomme. Vi giver dig fem nemme og enkle tips til et sundere syn både på kort og langt sigt.

 

1. Motion

Livsstilsrelaterede sygdomme som fx type2 diabetes kan på sigt være blindende. Desuden kan længerevarende brug af visse medicinformer også være stærkt synsnedsættende. Derfor har din krops generelle sundhed en indirekte effekt på dit syn.

Men vidste du også, at du kan hjælpe dine øjnes sundhed på vej. Hos Heiko Stumbeck arbejder vi med 20/20/20 princippet, som skal få personer med meget nærarbejde – syning, læsning, computerarbejde mv. – til at hjælpe deres synskomfort, og træne deres samsyn. Opbygningen er enkel:

– Nærarbejd i 20 minutter. Kig derefter op, find et fokuspunkt ca. 20 fod (6 meter) væk, og fokuser på punktet i 20 sekunder, før du vender tilbage til dit nærarbejde.

Ingen studier har kunne påvise/afvise en sammenhæng mellem nærarbejde og øget nærsynethed, men det anslås, at 75-90% af alle, der bruger computer dagligt i deres arbejde, har visuelle gener som hovedpine, sløret syn, tørre øjne og nakke/skulder-smerter. 20/20/20 reglen kan nedsætte disse gener, så det er bare med at komme i gang!

2. Stop Rygning

Hos Heiko Stumbeck skal der ikke foregå en hetz i mod søde og venlige rygere, men men men – som sundhedsinstans må også vi kaste håndklædet i ringen og indrømme, at rygning bare er skadeligt – OGSÅ FOR ØJNENE…

Det øger især risikoen for at få aldersrelateret macula degeneration (AMD). Så for dine øjnes skyld (bl.a.) så forsøg at skær ned.

3. Husk solbrillerne

Så er solbriller straks et langt mere interessant og moderigtigt emne. Vidste du, at du kan blive solbrændt i dine øjne? Det kan man, og i daglig tale kaldes det sneblindhed. Vidste du så også, at du ikke kan beskytte dine øjne blot ved at sætte dig i skyggen? Solens genskær i fx sne, græs, fliser og møbler kan lige såvel gøre dig sneblind.

Solens farlige UV-stråler kan have alvorlige følger for dine øjne og resultere i grå- og grøn stær. Derfor bør der i princippet bæres solbriller, hver gang du er ude i kraftigt lys, uanset årstid eller tid på dagen.

Gå op i din sundhed, og beskyt dine øjne på alle tider af året! Læs eventuelt mere på optiker foreningens hjemmeside.

Du kan også få et godt solbrilletilbud lige her.

4. Få dine vitaminer!

Forskellen ligger i den mængde af frugt og grøntsager, som man tilfører sin kost. Både C- (appelsin, kiwi, jordbær, broccoli og peberfrugt), E- (Mandler, jordnødder og pinjekerner) og A- (gulerødder, græsker, grønkål og spinat) vitamin har en positiv indvirkning på vores øjne. Når vi bekæmper aldersrelaterede øjensygdomme (fx AMD), er det især vigtigt at spise karotenoider som lutein og zeaxantin, som findes i grønkål, spinat og roer.

Kager var desværre ikke på listen, så dem må du hellere aflevere hos din optiker 😉

5. Få tjekket dit syn og dine øjne regelmæssigt

Denne regel gælder for alle, men især for de som har arvelige øjensyndomme som AMD, grøn stær og ritinitis pigmentosa. Hos Heiko Stumbeck kan du få sundhedsabonnementet Heiko Eyecare. Med en Heiko Eyecare-abonnement, laver vi en grundig gennemgang af dit syn og din øjensundhed én gang årligt. Abonnementet fungere samtidig som en opsparingsordning med 25% bonus, som du kan bruge på køb i butikken. Heiko Eyecare er en fantastisk løsning til dig, der gerne vil holde styr på dit syn og din sundhed, og samtidig have en brillegarderobe, der står knivskarpt.

Du må ikke glemme dit syn, når du overvejer dit overordnede sundhedsbillede, for dine øjne kræver også pleje, motion, sund kost og beskyttelse.

Det handler om at have en proaktiv tilgang til dine øjnes sundhed – du vil kunne takke dig selv på længere sigt, for dit syn er den vigtigste af dine sanser, så pas godt på det!

Du kan book tid til et uforpligtende synstjek her.

 

De 8 hotteste solbrilletrends 2019

Da Copenhagen Fashion Week AW19 løb af stablen i uge 5, var de Københavnske gader fyldt med print, farver og teksturer – alt sammen under modelunet ”More is More”.

5 solbrille favoritter til ham

En solbrille kan bruges året rundt, for selvom vi når det til vinterhalvåret kan solen stråler også være skarpe. Vi har fundet 7 solbriller til manden i vores 4 butikker. 

7 briller med kant du vil elske

De fleste kontorer er indrettet med skærmen som et centralt punkt, og i dag bruger de fleste af os meget tid i skæret at skærmenes blå og tærrende lys. Dette trætter dig og dine øjne. En del af løsningen på problemet kan være nogle gode skærmbrille – også selvom du ikke har brug for briller med styrke.

growing trees 10 års jubilæum

Se vores 10 solbrillefavoritter for denne sæson. Alle prisklasser, former, farver og stilarter – men kvaliteten er altid i top.

Her er efterårets 5 hotteste solbrilletrends

MYKITA + Maison Margielas seneste kollektion RAW, er, som navnet indikerer, inspireret af den rå og ubehandlede acetat-brille.

Alt du skal vide om tørre øjne

Tørre øjne er et hyppigt forekommende problem hos især midaldrende og ældre, da produktionen og kvaliteten af tårerne nedsættes med alderen.

10 fede solbriller denne sæson

Se vores 10 solbrillefavoritter for denne sæson. Alle prisklasser, former, farver og stilarter – men kvaliteten er altid i top.

MYKITA Acetat Renew

MYKITA Acetat Renew – Et mere klimavenlig brillevalg

Klar, parat, sommer!

Vi går sommeren i møde, hvilket betyder at det er sæson for diverse festivaler og koncerter. Her er 6 gode råd så du kommer sikkert igennem sommeren.

13 flotte røde briller

Farverne er endelig tilbage i brillemode-billedet, og det fejrer vi med 15 af de fedeste briller i smukke røde nuancer.

Share This