5 hurtige tips til et sundt syn

Udgivet 2.2.2018

Har du fokus på din krops sundhed? Du bruger sikkert solcreme for at beskytte din hud, samt spiser grøntsager og motionerer for at holde din krop sund og stærk. Men hvad gør du for dine øjne? Alder kan aldrig holdes nede, heller ikke når det angår dit syn. Men som med resten af din krop, så kan man tage nogle sundheds forholdsregler i kampen mod aldersrelaterede og livsstilsrelaterede øjensygdomme. Vi giver dig fem nemme og enkle tips til et sundere syn både på kort og langt sigt.

 

1. Motion

Livsstilsrelaterede sygdomme som fx type2 diabetes kan på sigt være blindende. Desuden kan længerevarende brug af visse medicinformer også være stærkt synsnedsættende. Derfor har din krops generelle sundhed en indirekte effekt på dit syn.

Men vidste du også, at du kan hjælpe dine øjnes sundhed på vej. Hos Heiko Stumbeck arbejder vi med 20/20/20 princippet, som skal få personer med meget nærarbejde – syning, læsning, computerarbejde mv. – til at hjælpe deres synskomfort, og træne deres samsyn. Opbygningen er enkel:

– Nærarbejd i 20 minutter. Kig derefter op, find et fokuspunkt ca. 20 fod (6 meter) væk, og fokuser på punktet i 20 sekunder, før du vender tilbage til dit nærarbejde.

Ingen studier har kunne påvise/afvise en sammenhæng mellem nærarbejde og øget nærsynethed, men det anslås, at 75-90% af alle, der bruger computer dagligt i deres arbejde, har visuelle gener som hovedpine, sløret syn, tørre øjne og nakke/skulder-smerter. 20/20/20 reglen kan nedsætte disse gener, så det er bare med at komme i gang!

2. Stop Rygning

Hos Heiko Stumbeck skal der ikke foregå en hetz i mod søde og venlige rygere, men men men – som sundhedsinstans må også vi kaste håndklædet i ringen og indrømme, at rygning bare er skadeligt – OGSÅ FOR ØJNENE…

Det øger især risikoen for at få aldersrelateret macula degeneration (AMD). Så for dine øjnes skyld (bl.a.) så forsøg at skær ned.

3. Husk solbrillerne

Så er solbriller straks et langt mere interessant og moderigtigt emne. Vidste du, at du kan blive solbrændt i dine øjne? Det kan man, og i daglig tale kaldes det sneblindhed. Vidste du så også, at du ikke kan beskytte dine øjne blot ved at sætte dig i skyggen? Solens genskær i fx sne, græs, fliser og møbler kan lige såvel gøre dig sneblind.

Solens farlige UV-stråler kan have alvorlige følger for dine øjne og resultere i grå- og grøn stær. Derfor bør der i princippet bæres solbriller, hver gang du er ude i kraftigt lys, uanset årstid eller tid på dagen.

Gå op i din sundhed, og beskyt dine øjne på alle tider af året! Læs eventuelt mere på optiker foreningens hjemmeside.

Du kan også få et godt solbrilletilbud lige her.

4. Få dine vitaminer!

Forskellen ligger i den mængde af frugt og grøntsager, som man tilfører sin kost. Både C- (appelsin, kiwi, jordbær, broccoli og peberfrugt), E- (Mandler, jordnødder og pinjekerner) og A- (gulerødder, græsker, grønkål og spinat) vitamin har en positiv indvirkning på vores øjne. Når vi bekæmper aldersrelaterede øjensygdomme (fx AMD), er det især vigtigt at spise karotenoider som lutein og zeaxantin, som findes i grønkål, spinat og roer.

Kager var desværre ikke på listen, så dem må du hellere aflevere hos din optiker 😉

5. Få tjekket dit syn og dine øjne regelmæssigt

Denne regel gælder for alle, men især for de som har arvelige øjensyndomme som AMD, grøn stær og ritinitis pigmentosa. Hos Heiko Stumbeck kan du få sundhedsabonnementet Heiko Eyecare. Med en Heiko Eyecare-abonnement, laver vi en grundig gennemgang af dit syn og din øjensundhed én gang årligt. Abonnementet fungere samtidig som en opsparingsordning med 25% bonus, som du kan bruge på køb i butikken. Heiko Eyecare er en fantastisk løsning til dig, der gerne vil holde styr på dit syn og din sundhed, og samtidig have en brillegarderobe, der står knivskarpt.

Du må ikke glemme dit syn, når du overvejer dit overordnede sundhedsbillede, for dine øjne kræver også pleje, motion, sund kost og beskyttelse.

Det handler om at have en proaktiv tilgang til dine øjnes sundhed – du vil kunne takke dig selv på længere sigt, for dit syn er den vigtigste af dine sanser, så pas godt på det!

Du kan book tid til et uforpligtende synstjek her.

 

7 briller med kant du vil elske

De fleste kontorer er indrettet med skærmen som et centralt punkt, og i dag bruger de fleste af os meget tid i skæret at skærmenes blå og tærrende lys. Dette trætter dig og dine øjne. En del af løsningen på problemet kan være nogle gode skærmbrille – også selvom du ikke har brug for briller med styrke.

5 udbredte øjensygdomme

Dette er de 5 mest udbredte øjensygdomme – læs om symptomer og behandling. Vi tjekker din øjensundhed i samarbejde med tilknyttede øjenlæger.

Kaj Verner Nielsen – En levende legende i optikerverdenen

Julen kom tidligt i år, da ekspert i kontaktlinser Kaj Verner Nielsen 1. marts 2019 startede som optiker i Heiko Stumbeck Odense.

Klar, parat, sommer!

Vi går sommeren i møde, hvilket betyder at det er sæson for diverse festivaler og koncerter. Her er 6 gode råd så du kommer sikkert igennem sommeren.

Brille fra 80’erne tiltrækker opmærksomhed: – Folk stopper mig på gaden

Susanne har et klart fokus, når hun shopper. ”Jeg har det med briller som med tøj. Jeg vil hellere give lidt mere for god kvalitet og undgå den der ’brug og smid væk’-kultur.”

Moscot – ikoniske briller og solbriller

Moscot – ikoniske briller og solbriller New York-style

15 års jubilæum for 2. generation

I denne måned har jeg 15 års jubilæum i Heiko Stumbeck. Jeg vidste fra barnsben, at jeg ville gå i min fars fodspor og blive optiker.

5 gode råd til allergi og kontaktlinser

Er du én af de mange, der døjer med allergi og bruger kontaktlinser? Vi har samlet 6 gode råd, der kan hjælpe dig igennem allergi sæsonen nogenlunde smertefrit.

5 smarte solbriller fra Heiko Shades

Heiko Shades er kvalitets solbriller til en god pris. Solbrillerne er produceret i Italien, med et ønske om at holde produktionen så ”lokalt” som muligt. Samtidig er Italien sammen med Japan kendt for deres høje kvalitetsniveau og innovative brilleproduktion.

Hos Heiko Stumbeck er ”det individuelle” nøgleord, når det kommer til service, design og produktvalg. Vi er bevidste om og går op i vores kunders unikke træk og forskellige behov.

Efterårets smukkeste briller

Alle årstider har deres charme, men efteråret er dog den smukkeste af dem alle.

Farverne er fantastiske, og behovet for hjemlig hygge og ro sænker sig over de fleste.

Med inspiration fra efterårets smukke farveskala har vi fundet 12 af sæsonens smukkeste briller.

Share This