fbpx

5 hurtige tips til et sundt syn

Udgivet 2.2.2018

Har du fokus på din krops sundhed? Du bruger sikkert solcreme for at beskytte din hud, samt spiser grøntsager og motionerer for at holde din krop sund og stærk. Men hvad gør du for dine øjne? Alder kan aldrig holdes nede, heller ikke når det angår dit syn. Men som med resten af din krop, så kan man tage nogle sundheds forholdsregler i kampen mod aldersrelaterede og livsstilsrelaterede øjensygdomme. Vi giver dig fem nemme og enkle tips til et sundere syn både på kort og langt sigt.

 

1. Motion

Livsstilsrelaterede sygdomme som fx type2 diabetes kan på sigt være blindende. Desuden kan længerevarende brug af visse medicinformer også være stærkt synsnedsættende. Derfor har din krops generelle sundhed en indirekte effekt på dit syn.

Men vidste du også, at du kan hjælpe dine øjnes sundhed på vej. Hos Heiko Stumbeck arbejder vi med 20/20/20 princippet, som skal få personer med meget nærarbejde – syning, læsning, computerarbejde mv. – til at hjælpe deres synskomfort, og træne deres samsyn. Opbygningen er enkel:

– Nærarbejd i 20 minutter. Kig derefter op, find et fokuspunkt ca. 20 fod (6 meter) væk, og fokuser på punktet i 20 sekunder, før du vender tilbage til dit nærarbejde.

Ingen studier har kunne påvise/afvise en sammenhæng mellem nærarbejde og øget nærsynethed, men det anslås, at 75-90% af alle, der bruger computer dagligt i deres arbejde, har visuelle gener som hovedpine, sløret syn, tørre øjne og nakke/skulder-smerter. 20/20/20 reglen kan nedsætte disse gener, så det er bare med at komme i gang!

2. Stop Rygning

Hos Heiko Stumbeck skal der ikke foregå en hetz i mod søde og venlige rygere, men men men – som sundhedsinstans må også vi kaste håndklædet i ringen og indrømme, at rygning bare er skadeligt – OGSÅ FOR ØJNENE…

Det øger især risikoen for at få aldersrelateret macula degeneration (AMD). Så for dine øjnes skyld (bl.a.) så forsøg at skær ned.

3. Husk solbrillerne

Så er solbriller straks et langt mere interessant og moderigtigt emne. Vidste du, at du kan blive solbrændt i dine øjne? Det kan man, og i daglig tale kaldes det sneblindhed. Vidste du så også, at du ikke kan beskytte dine øjne blot ved at sætte dig i skyggen? Solens genskær i fx sne, græs, fliser og møbler kan lige såvel gøre dig sneblind.

Solens farlige UV-stråler kan have alvorlige følger for dine øjne og resultere i grå- og grøn stær. Derfor bør der i princippet bæres solbriller, hver gang du er ude i kraftigt lys, uanset årstid eller tid på dagen.

Gå op i din sundhed, og beskyt dine øjne på alle tider af året! Læs eventuelt mere på optiker foreningens hjemmeside.

Du kan også få et godt solbrilletilbud lige her.

4. Få dine vitaminer!

Forskellen ligger i den mængde af frugt og grøntsager, som man tilfører sin kost. Både C- (appelsin, kiwi, jordbær, broccoli og peberfrugt), E- (Mandler, jordnødder og pinjekerner) og A- (gulerødder, græsker, grønkål og spinat) vitamin har en positiv indvirkning på vores øjne. Når vi bekæmper aldersrelaterede øjensygdomme (fx AMD), er det især vigtigt at spise karotenoider som lutein og zeaxantin, som findes i grønkål, spinat og roer.

Kager var desværre ikke på listen, så dem må du hellere aflevere hos din optiker 😉

5. Få tjekket dit syn og dine øjne regelmæssigt

Denne regel gælder for alle, men især for de som har arvelige øjensyndomme som AMD, grøn stær og ritinitis pigmentosa. Hos Heiko Stumbeck kan du få sundhedsabonnementet Heiko Eyecare. Med en Heiko Eyecare-abonnement, laver vi en grundig gennemgang af dit syn og din øjensundhed én gang årligt. Abonnementet fungere samtidig som en opsparingsordning med 25% bonus, som du kan bruge på køb i butikken. Heiko Eyecare er en fantastisk løsning til dig, der gerne vil holde styr på dit syn og din sundhed, og samtidig have en brillegarderobe, der står knivskarpt.

Du må ikke glemme dit syn, når du overvejer dit overordnede sundhedsbillede, for dine øjne kræver også pleje, motion, sund kost og beskyttelse.

Det handler om at have en proaktiv tilgang til dine øjnes sundhed – du vil kunne takke dig selv på længere sigt, for dit syn er den vigtigste af dine sanser, så pas godt på det!

Du kan book tid til et uforpligtende synstjek her.

 

6 gode tips: Sådan skaber du den perfekte hjemmeskoleplads til dit barn

Sådan skaber du den bedste hjemmearbejdsplads for dit barn.

Vi giver dig seks gode råd til indretning, og hvordan du sikre barnets syn bedst.

10 hurtige – sådan indretter du din skærmplads

De fleste kontorer er indrettet med skærmen som et centralt punkt, og i dag bruger de fleste af os meget tid i skæret at skærmenes blå og tærrende lys. Dette trætter dig og dine øjne. En del af løsningen på problemet kan være nogle gode skærmbrille – også selvom du ikke har brug for briller med styrke.

Her er efterårets 5 hotteste solbrilletrends

MYKITA + Maison Margielas seneste kollektion RAW, er, som navnet indikerer, inspireret af den rå og ubehandlede acetat-brille.

Opfang tegn på syns- og samsynsproblemer hos børn

Børn er dygtige til at kompensere for eventuelle synsproblemer. Men det resulterer ofte i en overbelastning af øjnene, som munder sig ud i andre gener og symptomer.
Barnet kan selv føle, at det ser godt, men der kan være andre symptomer, der indikerer et nedsat syn eller samsynsproblemer, som du bør holde øje med.

Brille fra 80’erne tiltrækker opmærksomhed: – Folk stopper mig på gaden

Susanne har et klart fokus, når hun shopper. ”Jeg har det med briller som med tøj. Jeg vil hellere give lidt mere for god kvalitet og undgå den der ’brug og smid væk’-kultur.”

3 vilde nytårsbriller

2017 lakker mod enden, og hos Heiko Stumbeck tager vi afsked med et ordentligt brag. Vi har derfor fundet tre af de fedeste, vildeste og mest nytårsparate briller til din festgarderobe. Briller er nemlig ikke kun briller…

Moscot – ikoniske briller og solbriller

Moscot – ikoniske briller og solbriller New York-style

Alt du skal vide om tørre øjne

Tørre øjne er et hyppigt forekommende problem hos især midaldrende og ældre, da produktionen og kvaliteten af tårerne nedsættes med alderen.

Topografi der kortlægger din hornhinde

Nyt udstyr giver nye muligheder.
Få en topografisk måling af din hornhinde nu – Vi kortlægger din hornhinde, således at vi kan skræddersy den perfekte løsning til dig.

MYKITA Acetat Renew

MYKITA Acetat Renew – Et mere klimavenlig brillevalg