fbpx

Børn og kontaktlinser

Børn og kontaktlinser – vi gør det nemt og sikkert. 

De fleste børn lever et aktivt liv med sport og leg. Ved fysisk aktivitet kan briller komme i vejen.

Hvis barnet kan se uden briller i kort tid – fx til fodboldtræningen, så er der ingen grund til at benytte kontaktlinser.

Men hvis brillen er nødvendig, så er kontaktlinser en rigtig god løsning for de fleste.

De bedste kontaktlinser til børn – og vi fører dem alle

Vi laver alle typer kontaktlinser – også til børn.

Valget af linsetype kommer an på barnets styrker, behov, og alder.

For mange vil endagslinser være et godt bud, da de er lette at håndtere, og hygiejnen er altid i top, da man tager en ny linser i brug hver dag.

Til nærsynede børn anbefaler vi dog ofte natlinser (også kaldet Ortho-K linser).

 

børn med briller og kontaktlinser
børn og natlinser, ortho-k linser  nærsynethed

Kontaktlinser mod nærsynethed – den forebyggende løsning til børn

Hvis dit barn er nærsynet (minus), er det vigtigt at have fokus på, om barnet stiger i styrke.

Hvis dit barn løbende øger sin nærsynethed anbefales natlinser eller MySight-endagslinser, der er speciallavet til at forebygge udviklingen af nærsynethed hos børn og unge

Begge linsetyper forbygger og bremser udviklingen i Myopi (nærsynethed), således barnet ikke stiger i styrker, og dermed undgår øget risiko for følgesygdomme som fx nethindeløsning.

Både natlinser og MySight laves på vores klinik for myopi og nærsynethed.

MyCare – et forløb tilrettelagt af specialister

Heiko MyCare er et sundhedsabonnement for børn og unge op til 21 år, som indeholder en masse sundhedsmæssige og økonomiske fordele.

På vores Myopi-klinik vil du blive vejledt af specialister i behandling af nærsynethed, og vores fagkyndige optikere anbefaler følgende til alle nærsynede børn:

  • At deres øjnes udvikling overvåges og kontrolleres hvert halve år
  • At de benytter sig af briller eller linser speciallavet til at holde udviklingen af nærsynethed nede

I dag kan nærsynethed behandles med særlige endagslinser, natlinser eller speciallavede brilleglas.

briller og linser til nærsynede børn heiko mycare
børn og kontaktlinser

Kontaktlinser til alle børn og unge

Vores kontaktlinsespecialister mener, at langt de fleste børn kan lære at håndtere endagslinser fra 5-årsalderen.

Fra 10 år og op efter er kontaktlinser meget populære, og undersøgelser viser, at børn foretrækker linser frem for briller.

I særlige tilfælde laver vores speciallinseklinik linser til børn helt ned i 3 måneders alderen.

Synsprøve til børn

Ved problemer med styrkerne vil vi meget gerne hjælpe med at finde den rigtige briller- og/eller kontaktlinseløsning til dit barn.

Vi laver gerne en opstartende synsprøve på barnet, hvor vi afdækker et eventuelt behov. Der er ingen grænse for, hvor gammelt barnet skal være, før vi kan tage en synsprøve. Det er en individuel vurdering af hvert enkelt barn.

Hvis barnet er under 10 år, så skal der foreligge en recept fra en øjenlæge med de præcise styrker, før vi kan lave den færdige brille- eller kontaktlinseløsning til barnet.

synsprøve / synstest til børn

FAQ kontaktlinser

Vi har samlet de hyppigst forekomne spørgsmål, for forhåbentligt at give dig klarhed.

Er der spørgsmål, du ikke føler besvaret, hører vi gerne fra dig. Kontakt din nærmeste Heiko Stumbeckhttps://heikostumbeck.dk/kontakt

Hvordan bestiller jeg kontaktlinser?

Du kan bestille nye kontaktlinser via mail eller per telefon. Dette gælder, uanset om du har abonnement hos os, eller blot køber linser efter behov.

Hvad gør jeg, hvis jeg aldrig har brugt kontaktlinser og gerne vil starte op?

Hvis du er helt grøn ud i kontaktlinser, skal vi først finde ud af, hvad dine behov er. Derfor booker du en tid hos en af vores dygtige optikere, som vil lave en synsprøve og derefter anbefale dig en linse.

Du er velkommen til at prøve forskellige linser, indtil vi finder den bedste til dig.

Vi vil instruere dig i, hvordan du anvender, håndterer og plejer linserne. Book tid til en uforpligtende samtale og synsprøve lige her.

Hvordan ved jeg, om jeg har problemer med mine linser?

De typiske tegn på problemer med kontaktlinser er kløende og røde øjne. Ofte kan det føles, som om du har sand i øjet, og dit syn kan blive sløret. Oplever du dette, skal du straks tage linsen ud og hvile øjet i en måske to dage. Fortsætter problemerne skal du opsøge kontakte  os og tale med din optiker, som kan give råd og vejledning.

Hvis linsen ikke føles behagelig i øjet, skal I sammen finde en anden og bedre løsning. Du kan også have generelle problemer med tørre øjne, hvortil vi anbefaler, at du booker en tid i vores tørre øjne-klinik.

Mine øjne bliver irriteret – hvad gør jeg?

Kontrollér først at linsen ikke er defekt, beskidt eller sidder forkert. Ret, rengør eller kassér linsen, hvis det er tilfældet.

Har du fortsat problemer, bør du tage en samtale med din optiker om, om kontaktlinsen er det rigtige valg til dig. Du kan altid med fordel kontakte din lokale Heiko Stumbeck, så både du og vi er sikre på, at du får den rette service og vejledning. Du kontakter os lige her.

Hvad gør jeg med en ødelagt linse?

Er din kontaktlinse itu, skal den kasseres, og du skal tage en ny i brug. Anvend aldrig en ødelagt linse.

Kan det være farligt at bruge kontaktlinser?

Nej. Hvis du følger de retningslinjer, som din optiker har givet dig og anvender de linser, du er blevet anbefalet, er der ingen fare ved at bruge linser.

Kan kontaktlinser sætte sig fast bagved øjet?

Nej. Kontaktlinser kan kun sidde fast på øjets forside.

Hvad kan der ske, hvis jeg bruger linser, som ikke har været afprøvet i mit øje?

Det er som udgangspunkt ikke en god idé at bruge linser, som en optiker ikke har godkendt til dit øje. Den såkaldte ordination sikrer, at linsen passer til dit øje, og afvigelser kan være skadelige.

Det kan derfor ikke anbefales, at du bruger linser, som ikke er blevet ordineret af din optiker.

Kan jeg bruge en kontaktlinse flere dage end anbefalet?

Nej. Du risikerer sløret syn, tørhed og allergiske reaktioner, hvis du bruger linserne længere tid end det, der er foreskrevet. Hold dig derfor til optikerens anbefalinger.

Er det farligt at sove med mine linserne i?

Hvis dine linser ikke er beregnet til at sove med, er der øget risiko for infektion og inflammation i øjnene. Naturligvis kan du glemme det en gang i mellem uden de store bivirkninger, men sover du ofte med linser, som ikke er beregnet til det, kan det give skader på øjnene.

Ønsker du kontaktlinser, som kan bruges om natten, kan du henvende dig til din optiker. Du kan eventuelt læse mere om natlinser og døgnlinse her.

Kan jeg dyrke sport med kontaktlinser i?

Ja. Ofte vil det faktisk være en fordel med kontaktlinser. De er for det meste mere anvendelige end briller, når du dyrker sport. Samtidig giver linsen dig et mere stabilt syn. Kontaktlinser dugger ikke og ryger ikke af ved nærkontakt.

Må jeg bruger linser, når jeg er forkølet eller har allergi?

I udgangspunktet er det ikke et problem at bruge linser ved allergi og forkølelse. Nogle oplever faktisk at linserne har en forebyggende virkning, når det kommer til allergi, da liser beskyttet øjet med fx pollen.

Det vigtigste er at holde en god håndhygiejne, og tage linserne ud, hvis øjet bliver rødt, sviende eller på anden måde irriteret. Hvis der er tale om en meget kraftig forkølelse, så kan det anbefales at bruge briller i stedet, indtil sygdommen stilner af.

Er det farligt at bade med kontaktlinser i øjnene?

Du kan sagtens tage et brusebad eller en dukkert i havet med linser i, uden at det giver problemer. Dog er det en god idé at være opmærksom, hvis du anvender kontaktlinser i boblebad eller svømmebassin, hvor bakterier florerer.

Mærker du irritation i øjet efterfølgende, er det klogt at tage linserne ud og bruge briller resten af dagen.