Har dit barn brug for kontaktlinser?

De fleste børn lever et aktivt liv med sport og leg. Ved fysisk aktivitet kan briller komme i vejen.

Hvis barnet kan se uden briller i kort tid – fx til fodboldtræningen, så er der ingen grund til at benytte kontaktlinser.

Men hvis brillen er nødvendig, så er kontaktlinser en rigtig god løsning for de fleste.

find de rigtige briller

Kontaktlinser til alle aldre

Vores kontaktlinsespecialister mener, at langt de fleste børn kan lære at håndtere endagslinser fra 5-årsalderen.

Fra 10 år og op efter er kontaktlinser meget populære, og undersøgelser viser, at børn foretrækker linser frem for briller.

I særlige tilfælde laver vores speciallinseklinik linser til børn helt ned i 3 måneders alderen.

De bedste linser til børn – og vi fører dem alle

Vi anbefaler altid endagslinser til børn, da endagslinser er nemmest at håndtere, når det kommer til hygiejne. Man skal ikke rense linsen, men tager altid en ny.

Endagslinser kræver ikke udstyr, og hvis de går i stykker, tager man blot en ny, uden at tabet er for stort.

Hvis man ønsker flerdagslinser, så er dette naturligvis også en mulighed. Spørg din optiker, og find sammen frem til den bedste løsning for dit barn.

find de rigtige briller
find de rigtige briller

Natlinser – den forebyggende løsning

Hvis dit barn er nærsynet (minus), så er det vigtigt at have fokus på, om barnet stiger i styrke. Hvis dit barn løbende øger sin nærsynethed, så er natlinser at anbefale.

Natlinsen forbygger og bremser udviklingen i Myopi (nærsynethed), således barnet ikke stiger i styrker, og dermed undgår øget risiko for følgesygdomme som fx nethindeløsning.

Natlinser laves på vores speciallinseklinik.

Synsprøve og børn

Ved problemer med styrkerne vil vi meget gerne hjælpe med at finde den rigtige briller- og/eller kontaktlinseløsning til dit barn.

Vi laver gerne en opstartende synsprøve på barnet, hvor vi afdækker et eventuelt behov. Der er ingen grænse for, hvor gammelt barnet skal være, før vi kan tage en synsprøve. Det er en individuel vurdering af hvert enkelt barn.

Hvis barnet er under 10 år, så skal der foreligge en recept fra en øjenlæge med de præcise styrker, før vi kan lave den færdige brille- eller kontaktlinseløsning til barnet.

stort udvalg af briller