fbpx
 

50 års brillemode

 

I 2024 fylder Heiko Stumbeck A/S 50 år – og hvilke 50 år det har været. Fra store briller og smukke jordfarver til futuristisk plastik og smalle minimalistiske metaller.

Brillemoden gennem de seneste 50 år har været en fascinerende rejse gennem skiftende trends, teknologiske innovationer og stilfulde ikoner.

Fra de farverige og eksperimenterende 70’ere til de minimalistiske og futuristiske designs i det 21. århundrede, har briller ikke kun været nødvendige for øjensundheden, men også et markant modeudtryk, der afspejler tidens ånd og æstetik.

Hyman moscot

70’ernes brillemode

I 1970’erne var brillemode en eksplosion af farver, former og stil. Store, runde briller med tykke plastiskstel var et markant træk – inspireret af boheme og hippiekulturen. Farverige nuancer som orange, gul og brun var dominerende, og når det kom til mønstre var især blomsterprint og tortoiseshell et hit.

Brillerne skulle gerne være så store, at øjenbrynene sad inden for glasset. Det var også i 1970’erne at de ikoniske aviator-stilarter blev trendy.

På billedet ses model Sheister fra Moscot.

80’ernes brillemode

I 1980’erne tog brillemoden en mere dristig og futurisktisk drejning. Størrelsen på brillerne fortsatte med at vokse, og tykke plastiskstel var forsat populære. Neonfarver og metalliske designs dominerede, mens geometriske former som firkantede og ovale briller, blev et hit.

Overordnet set, var brillemoden præget af en ekstravagant og udtryksfuld stil, der afspejlede årtiets æstetik.

På billedet ses limited edition solbrille fra Tom Davies. Solbrillen er en ud af tre modeller Tom Davies har lavet med afsæt i Lady Dianas solbriller fra 80’erne.

 Moscot vindue og vogn briller og solbriller
Silhouette briller lette briller

90’ernes brillemode

I 1990’erne blev brillemoden mere minimalistisk samt en del af vores påklædning og personlighed. Tynde metalstel og rektangulære former prydede gadebilledet. Trenden var inspireret af en mere voksen og sofistikeret æstetik.

Små detaljer som logoer på stellet, tilføjede et strejf af elegance.
Titaniumbriller der nærmest kun bestod af glas og brillestænger (også kaldet garniture briller), blev også populære i 90’erne. Farverne var mere neutrale end tidligere og det matte finish var fremherskende.

Brillen på billedet er model 5540 fra Silhouette.

00’ernes brillemode

00’ernes brillemode var kendetegnet ved eksperimenterende stilarter og trends. Tykke, firkantede stel var stadig populære, men der var også en tilbagevenden til de mere vintage-inspirerede designs med cat-eye briller og hornbriller.

Farvetonede linser og spejleffekter var også at se i gadebilledet, især indenfor solbrillemoden. En genoplivning af klassiske stilarter, blandet med nutidige trends.

Brillen på billedet er af Heikos eget design – mærket Heiko By Heiko.

Heiko by Heiko brillege brille 1,-
Moscot flagship store New york

Fra 00’erne til i dag

Nutidens brillemode har taget det bedste fra fortiden og kombineret det med mode og innovation. Bæredygtige materialer og teknologisk udvikling har præget brilleindustrien, mens et større fokus på individualitet og personlig stil har gjort det muligt at vælge briller, der passer til ens unikke udtryk.

I dag ses alt fra retro-inspirerede designs, futuristiske, avantgade-stilarter, hvilket vidner om en brillemode, der konstant udvikler sig og tilpasser sig tidens trends og behov.

Brillerne i dette indlæg er alle briller, der er eller lige har været tilgængelig i vores butikker. Det afspejler den tidsånd vi lever i, hvor mode er langt mere individualiseret.

Hos os kan du ikke finde én stil – du kan finde din stil.

Leder du efter din drømmebrille?

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde drømmebrillen.

Kontakt os eller kig forbi, hvis du er på udkig efter en ny briller eller solbrille.