Oplever dit barn problemer med synet?

Det kan være svært at finde briller til børn, for det drejer sig ikke kun om valg af stel.

Når børn har problemer med synet, kan det skyldes mange ting, og der findes lige så mange løsningsforslag.

Det er derfor vigtigt, at man vælger den rette løsning, som er skræddersyet til dit barn/din teenager. 

Ofte har barnet arvet langsynet- eller nærsynethed fra en forælder, eller de kan have problemer med samsynet.

Uanset problemstilling eller ønsker så står vi klar til at guide dig og dit barn til den bedste løsning for jer. 

Synsprøve børn

Briller til børn – start med en synsprøve

Ved problemer med styrkerne vil vi meget gerne hjælpe med at finde den rigtige briller- og/eller kontaktlinseløsning til dit barn.

Vi vil meget gerne lave en opstartende synsprøve på barnet, hvor vi afdækker et eventuelt behov. Der er ingen grænse for, hvor gammelt barnet skal være, før vi kan tage en synsprøve. Det er en individuel vurdering af hvert enkelt barn.

Hvis barnet er under 10 år, så skal der foreligge en recept fra en øjenlæge med de præcise styrker, før vi kan lave den færdige brille- eller kontaktlinseløsning til barnet.

Briller til børn

Det skal være behageligt, nemt og robust, når børn skal have briller. Kvaliteten er vigtig, og det samme er pasformen. Barnet skal helst ikke generes eller forstyrres i sin dagligdag.

Hos Heiko Stumbeck har vi et bredt udvalg af børnebriller, og med Götti Kids kan børnene bygge deres helt egen brille. Vores udvalg tilbyder fleksible, allergivenlige og slidstærke brilleløsninger til en fornuftig pris.

Skulle uheldet være ude, bliver man glad for at have tilkøbt udvidet garanti som en ekstra sikkerhed.

briller til børn og børnebriller
solbriller til børn og børnesolbriller

Husk solcreme og husk solbriller

Vi kan faktisk ikke sige det nok. Solen er farlig for både dine og dine børns øjne.

Modsat din hud, så er øjnene meget udsat året rundt og især, når solen står lavt på himlen. Dine øjne er heller ikke beskyttet, når du sidder i skyggen. Refleksion af solens stråler i flade overflader som græs, havet, skibakke, mur eller andet, er mere end rigeligt til at påvirke dine eller dit barns øjne, så det kan mærkes. De fleste har oplevet sviende og irriterende øjne, og eventuelt forbigående pletter i synsfeltet, som følge af en lang dag i solen. Dette kaldes for sneblindhed, og skyldes ”forbrænding” på hornhinden.

Derfor er det så vigtigt, at hele familien bruger solbriller.

Fordelagtigt abonnement til børn

Vores MyCare-abonnement er for alle børn og unge under 21 år. MyCare-kunder får gode priser på briller og linser. Men vigtigst af alt, får de løbende tjekket deres syn, så eventuelle negative ændringer kan forebygges og holdes nede.

Desværre bliver synet dårligere og dårlige hos børn og unge. Især er der sket en markant stigning i antallet af nærsynede børn og unge. Læs mere hos WHO

Nærsynethed kan løbende forværres, i takt med at man vokser.

Nærsynede MyCare-kunder tilknyttes vores Myopi-klinik (klinik for behandling af nærsynethed), hvor vi halvårligt måler, hvordan øjet vokset og tilrettelægger en skræddersyet behandlingsform.

tilbud på briller til børn og MyCare
samsynsproblemer

Samsynsproblemer – når øjnene ikke arbejder sammen

Samsynsproblemer rammer op mod 20% af en folkeskoleklasse i større eller mindre omfang. Samsynsproblemer er ufarlige for øjensundheden, men kan være svært hæmmende for barnets/ den unges udvikling både fagligt og motorisk.

Samsynsproblemer kan i langt de fleste tilfælde afhjælpes ved hjælp af øvelser, træning og evt prismebriller eller læsebriller.

Ved mistanke om samsynsproblemer bør I kontakte vores samsynsklinik og få en uforpligtende forundersøgelse.