MENU
X

Brilleglas

   
  Læs mere om

    Glastermer - hvad betyder de?

    Enkeltstyrkeglas

    Flerstyrkeglas

    Bifokale glas

    Glas til arbejdsbriller

    Solbrilleglas

    Overfladebehandling af glas

 

 

Klare brilleglasBrilleglasset er en vigtig del af din brille. Det er glasset, der sørger for at gøre dit syn skarpt.

Derfor er alle glas hos Heiko Stumbeck af høj kvalitet.

Vi samarbejder med Hoya, som er vores primære glasleverandør, men vi har også mulighed for at bestille glas hjem fra andre leverandører.

Med Hoyas erfaring inden for produktion af kvalitetsbrilleglas, som går helt tilbage til 1962, og vores optikeres ekspertise, er du sikret et glas, der passer til dit syn.

Hoya producerer mange forskellige typer af glas.

Hvilken glastype, du skal have, afhænger af, hvilke synsfejl glasset skal korrigere for.

Dernæst kan du få glas i forskellige tykkelser (dvs. glasindeks) og materialer og med forskellige former for hærdning og antirefleksbehandlinger.

Ud fra dine behov og en grundig undersøgelse af dit syn finder vi frem til, hvilke glas vi vil anbefale, at du får i din brille.

For os er det vigtigste nemlig at sørge for, at du får en brille, der passer til lige netop dine øjne.


Glastermer - hvad betyder de?


Enkeltstyrkeglas

Enkeltstyrkeglas betyder, at du får den samme styrke i hele glasset.

Glas med glidende overgang/progressive glas
Glas med glidende overgang betyder, du får et glas med flere styrker. Det gør, at du kan se skarpt på kort, mellem og lang afstand med en og samme brille. Overgangen mellem de forskellige styrker er gradvis.
Glas med glidende overgang kaldes også for progressive glas eller flerstyrkeglas.

Bifokale glas
Bifokale glas betyder, at du får to forskellige styrker i det samme glas. Glasset har et stort felt, så du kan se skarpt på afstand og et mindre læsefelt nederst i brillen.

Glas af plast
Med glas af plast får du letvægtsglas, og med en overfladebehandling kan glassene gøres stærke og meget modstandsdygtige over for ridser.

Mineralglas
Mineralglas er lavet af rigtigt glas. Vælger du mineralglas, får du glas, der er stærkere, men også tungere end glas af plast.

Glasindeks
Glasindekset viser, hvor tynde dine glas er. Ved lave styrker laves glassene i indeks 1,5. Har du højere styrker, anbefaler vi et andet glasindeks, så dine glas bliver tyndere og lettere.

Hærdning/Overfladebehandling
Overfladebehandling, hærdning eller coatning laves på dine glas for at gøre dem modstandsdygtige over for ridser. Du kan vælge mellem forskellige former for coatning alt efter, hvor modstandsdygtige du ønsker, dine brilleglas skal være.

Anti-refleksbehandling
Anti-refleksbehandling laves på dine glas for at mindske genskinnet fra lyset.

Farvede glas
Har du et svagt syn, kan farvede brilleglas skabe bedre kontraster og på den gøre dit syn skarpere.
Farvede brilleglas kan også sættes i for at få en moderne og anderledes brille.

Solbrilleglas
Solglas eller solbrilleglas beskytter mod UV-lys, samtidig med, at de giver dine øjne skygge for solen. Solbrilleglas kan både fås i forskellige farver og med styrke.

Polariserende solglas
Polariserende solglas beskytter mod UV-lys, giver dine øjne skygge for solen og fjerner alle vandrette reflekser fra lyset. Det gør, at dit billede bliver mere roligt, så du slapper af i øjnene.
Polariserende solglas kan fås med styrker. 

     
   

Enkeltstyrkeglas

Briller med enkeltstyrke

Enkeltstyrkeglas betyder ganske enkelt, at der er den samme styrke i hele glasset, og de kaldes ofte for singleglas.

Du kan sagtens få en brille med enkeltstyrkeglas, hvor du har én styrke i det ene glas og en anden styrke i det andet glas.

Glas med enkeltstyrke bruges til at korrigere for langsynethed (hypermetropi), nærsynethed (myopi), bygningsfejl (astigmatisme) og gammelmandssyn (presbyopi).

Nærsynethed korrigeres med konkave minusglas. Langsynethed korrigeres med konvekse glas med plusstyrke.
Ved bygningsfejl skal synet korrigeres i flere forskellige retninger og til dette formål bruger man cylindriske glas. 
Har man alderssyn - presbyopi - korrigeres ligeledes ofte med enkeltstyrkeglas. Alderssyn indtræffer omkring 40-årsalderen og er meget normalt.

 

Et nær-perfekt enkeltstyrkeglas 

Udviliklingen inden for enkeltstyrkeglas er efterhånden nået det punkt, hvor der er et større forvrængningsfrit område i glasset end tidligere. Dette er f.eks. tilfældet med asfæriske glas, hos vores leverandør kaldet Nulux Design. Dobbeltasfæriske glas - kaldet Nulux EP Design - garanteres er skarpt syn over hele glassets overflade og i samtlige retninger. 

 

Enkeltstyrkeglas fås i forskellige designs..

 .. og med forskellige fordele. Der er en god grund til at snakke med optikeren om glas, og hvad de kan tilbyde dig. Vores leverandør Hoya tilbyder nemlig enkeltstyrkeglas, der dækker flere slags behov. 

 3 stjerner

Det gode enkeltstyrkeglas (Hilux sfærisk)
Det gode enkeltstyrkeglas har en god kvalitet til en god pris. Det er et fornuftigt valg til dig med lavere styrker. Glasset fås med forskellige overfladebehandlinger. Kendetegnet ved Hilux sfærisk er, at det har en enkelt krumning på forsiden og en anden radius på bagsiden. 

4 stjerner

Det bedre enkeltstyrkeglas (Nulux asfærisk)
Dette enkeltstyrkeglas kan laves i forskellige tykkelser (også kaldet glasindeks). Det gør, at du selv med høje styrker kan få tynde glas i din brille. Dette glasdesign er kendetegnet ved, at krumningens radius bliver længere, jo længere man kommer fra glassets centrum. Derfor oplever man færre forvrængninger i yderkanten af glasset. Det giver dig en bedre synsoplevelse, fordi der er mindre behov for at dreje hovedet for at se skarpt til siderne. Dette enkeltstyrkeglas fås med forskellige overfladebehandlinger.

 5 stjerner

Det bedste enkeltstyrkeglas (Nulux Identity V+)
Et enkeltestyrkeglas i højeste kvalitet. Med dette enkeltstyrkeglas får du et skarpt og naturligt syn. Baseret på den allernyeste teknologi har glasset uovertruffen skarphed over hele glasset overflade. Det gør det muligt at se skarpt i alle synsretninger. Glasset bliver individuelt tilpasset efter, hvordan dit brillestel sidder på dig, da det kan have betydning for den måde, du ser igennem glasset på. Glasset bliver naturligvis også tilpasset efter din styrke(r) og eventuelle bygningsfejl.

 

Special-enkeltstyrkeglas (Nulux Active)

Dette enkeltstyrkeglas er designet til at forhindre en overanstrengelse af dine øjne og er især ideelt for dig, der ofte veksler mellem at se langt og tæt på. Sidder du f.eks. meget foran en computerskærm eller med en tablet, kan dette special-enkeltstyrkeglas være ideelt, da det aflaster dine øjne. Glasset har nemlig en mindre forskel i styrken, så dine øjne kan slappe af. Med Nulux Active får du et vertikalt, asfærisk enkeltstyrkeglas med udvidede funktioner. Med det næsten umærkelige funktionelle tillæg øges afstandskorrektionen blidt med +0.53 D eller +0.88 D. Det betyder, at dit øje støttes, når du veksler mellem at se på mellemafstand og ved læsning (tæt på). Altså får man funktionerne af et flerstyrkeglas, men det føles stadig som et enkeltstyrkeglas. Glasset kan også gøre det lettere at gå over til glas med glidende overgang (også kaldet progressive glas og flerstyrkeglas), når det bliver aktuelt.

     
   

FlerstyrkeglasFlerstyrkebriller

Flerstyrkeglas betyder, at glasset er opdelt i felter, som har forskellige styrker. Det gør, at du med én og samme brille kan se skarpt på alle afstande – både på kort, mellem og lang afstand. Særligt tages der hensyn til, at du skal se skarpt på kort og lang afstand uden at skifte brille.

Flerstyrkeglas kaldes også for progressive glas eller glas med glidende overgang. Det betyder, at styrken i glasset ændres gradvist. Du kan altså ikke umiddelbart se, at der er forskellige styrker i glasset. Flerstyrkeglas sikrer, at du får et fantastisk syn på alle afstande uden pludselige ændringer i styrken.  


Flerstyrkeglas til korrigering af alderssyn (presbyopi)
Omkring 45-årsalderen får de fleste brug for en brille til at læse med og en anden brille til at se ting på afstand. Vælger man at bruge en læsebrille, skal man tage brillen af og på, når man skifter mellem at se på kort og lang afstand. Med en brille med flerstyrkeglas kan du nøjes med én brille i dagligdagen.

Har du brug for flerstyrkeglas, og holder du af at læse en god bog, vil vi anbefale, at du også har en læsebrille med enkeltstyrkeglas. Det skyldes, at du med en læsebrille har læsefelt i hele glasset i stedet for kun at have en del af glasset som læsefelt.

Heiko Stumbeck siger:

”Til dagligt bruger jeg, med stor glæde, min brille med flerstyrkeglas.

Jeg elsker dog at læse bøger i sengen. Her oplever jeg en enestående og behagelig aflastning, når jeg benytter min læsebrille.”

Når et brilleglas har mere end én styrke, stiller det nogle andre krav til det. Vores primære glasleverandør Hoya har i årevis udviklet på deres flerstyrkeglas for at opnå en højere grad af stabilitet og bedre fokus i glasset i alle retninger. Ligger man fx i sengen og læser en bog, kan det normalt være et problem at finde fokus ordentligt i brillen, hvis man fx ligger på siden. Kort sagt har man måske brug for at se igennem brillerne fra forskellige vinkler, og derfor har Hoya udviklet et nyt design i flerstyrkeglas, som kaldes Hoyalux iD InStyle. Med integrerede dobbeltsidede flerstyrkeglas er designet udviklet til at støtte brillebærerens mobilitet og tage hensyn til øjets bevægelser. 
Med denne type flerstyrkeglas korrigeres synes altså på en afbalanceret måde i alle styrker og retninger.

Hos Heiko Stumbeck fører vi kun glas af god kvalitet, da det er vigtigt for os, at du får et skarpt og afslappet syn.Vi tilbyder flerstyrkeglas i forskellige designs, der passer til forskellige behov. Det er derfor en god idé at tale med en af vores optikere om, hvad de forskellige glastyper kan gøre for dit syn og dine behov.

3 stjerner

Det gode flerstyrkeglas (Amplitude Trueform)
Dette flerstyrkeglas giver et godt og komfortabelt syn på alle afstande. Glasset slibes efter dine styrker og eventuelle bygningsfejl, så du får et skarpt syn. Det gode flerstyrkeglas har en god kvalitet til en god pris. Sammenlignet med vores andre flerstyrkeglas har Amplitude Trueform et mindre læsefelt. Vælger du disse glas, får du overfladebehandlingen Hi-Vision Aqua uden beregning. Denne behandling består bl.a. af hærdning og antirefleks. Ønsker du en anden behandling, er det selvfølgelig en mulighed mod en mindre tillæg.

De bedre flerstyrkeglas (Hoyalux Summit Pro og Hoyalux Summit CD)
Disse flerstyrkeglas giver et skarpt og naturligt syn, uanset hvilken afstand og retning man fokuserer på. Glasset bliver slebet og optimeret efter dit syn, så du får et skarpt og afslappet syn. Læsefeltet er større og sløringsfelterne i glassets yderkant er mindre end i vores gode flerstyrkeglas (Amplitude Trueform). Glassene får overfladebehandlingen Hi-Vision Aqua , så de bl.a. bliver modstandsdygtige over for ridser og forhindrer reflekser. Ønskes en anden behandling, er det selvfølgelig en mulighed mod en mindre tillæg.

5 stjerner

De bedste flerstyrkeglas (Hoyalux LifeStyle V+ og Hoyalux Mystyle V+)
Med vores bedste flerstyrkeglas får du skræddersyede glas, og sammenlignet med vores andre flerstyrkeglas får du større synsfelter med blødere overgange. Fælles for vores to bedste flerstyrkeglas er, at de er udviklet med stort fokus på at få ens øjne til at arbejde sammen (det binokulære syn). V+ flerstyrkeglas giver et krystalklart syn, uanset hvilken afstand man fokuserer på. Glassene er baseret på den allernyeste teknologi og undersøgelser af, hvad brugere af briller med glidende overgang lægger vægt på. Derfor gør disse glas det let at skifte mellem at fokusere på nær, mellem og lang afstand. Læsefeltet er let at finde. Disse glas er derfor lette at vænne sig til – selv hvis det er ens første brille med glidende overgang. Med disse glas får du vores bedste overfladebehandling Hi-Vision Longlife uden meromkostning for dig. Derved får du glas med antirefleks og hærdning, som tillige er vand-, støv- og smudsafvisende.

Hoyalux MyStyle V+ er det nyeste og bedste glas inden for flerstyrkeglas. Foruden en grundig synsprøve tager vi med MyStyleglas målinger af, hvordan brillen sidder på dig. Et brillestel sidder forskelligt alt efter, hvem der har det på, og det har betydning for, hvordan man kigger igennem ens brilleglas. Derfor tilpasses vores bedste glas (MyStyle V+) individuelt efter dig og placeringen af dit brillestel. Desuden tilpasses glasset efter, hvordan du i din dagligdag bruger din brille med glidende overgang.

 

Hvis du sidder meget ved computer
Sidder du meget foran en computerskærm, vil vi anbefale, at du får lavet en skærmbrille. Glasset i en skærmbrille har en anden opbygning end glasset i en almindelig brille. Det betyder, at der tages særligt hensyn til midterfeltet (så du kan se skærmen) og læsefeltet i glassene (så du kan se i dine papirer osv.).
Vi laver skærmbrillen særligt til dig ud fra en grundig synsprøve og den afstand, du har til dit tastatur og skærm.
Ønsker du at vide mere om skærmbriller, kan du læse mere her.

     
   

Bifokale glasBifokale glas

Bifokale glas er glas med to forskellige styrker. Et stort felt med én styrke til afstand og et mindre læsefelt nederst i glasset.
Modsat glas med glidende overgang er overgangen mellem de to felter i bifokale glas tydelige.
Det gør, at man tydeligt kan se, hvor i glasset læsefeltet sidder.

To styrker – en til afstand og et læsefelt – hvor man kan se styrkerne i glasset.
Fordele: minimal forvrængning – man kan se, hvor læsefeltet er i glasset.

     
   

Glas til arbejdsbrillerArbejdsbriller

Skærmbrilleglas

Arbejder du dagligt i mere end 2 timer foran en computerskærm, har du mulighed for at få lavet en skærmbrille, somdin arbejdsgiver skal betale for.
I en skærmbrille får du glas, som har en anden opbygning end glassene i din almindelige brille, så det bliver lettere for dig at fokusere på skærmen foran dig samtidig med, at du kan se ud i rummet, når der er brug for det. Med en skærmbrille undgår du hovedpine, træthed og trætte øjne. 
Almindelige briller, læsebriller og kontaktlinser er ikke tilpasset den afstand, du har til din computerskærm. Det er en skærmbrille fra Heiko Stumbeck til gengæld. Sidder du meget foran en computerskærm, vil du derfor kunne aflaste dine øjne med et par skærmbriller, som er særligt tilpasset dit syn og den afstand, du har til dit tastatur og din computerskærm.
Det eneste, det kræver, er en virksomhedsaftale med os og den virksomhed, du arbejder hos.
Du kan læse mere om vores skærmbriller her.
 

Arbejdsprogressive glasdesigns
Vores glasleverandør Hoya tilbyder flere forskellige typer glas til skærmbriller, o i kraft af det kan vi hos Heiko Stumbeck hjælpe dig med at få en bedre arbejdsdag. Hvilket design du bør vælge, afhænger af dine styrke, og hvordan din arbejdsdag ser ud. Det vil optikeren derfor tage højde for.  

3 stjerner

Det gode skærmbrilleglas (Addpower) 
Et godt valg for dén, der læser meget. Add-power skærmbrilleglas giver et bredt læsefelt og mulighed for at se ting, der er lidt længere væk. Pga. glasset opbygning undgår du hovedpine og træthed, fordi dine øjne bliver aflastet. Degressivt glas med styrkereduktion på 0,75 D.

Det bedre skærmbrilleglas (Hoyalux Tact) 
En god løsning, når arbejde på mellemafstand er vigtig (fx hvis man bruger computer meget). Det gennemprøvede arbejdsprogressive glas, velegnet til kontorbrug. Det progressive design giver et bredt, forvrængningsfrit læse- og mellemafstandsfelt, og et reelt afstandssyn.

 5 stjerner

Det bedste skærmbrilleglas (Hoyalux iD WorkStyle) 
Det ypperligste inden for arbejdsprogressive glas fås med Hoyalux iD WorkStyle. Glassene er ideelle til arbejde, der kræver stor koncentration gennem lang tid. iD WorkStyle giver et optimalt, skarpt syn, både i dybden og i bredden, takket være den unikke iD FreeForm Design Teknologi. Overgangene mellem de forskellige afstandsområder er bløde, så du altid har et skarpt syn. Glasset laves i tre forskellige designvarianter. Glasset tilpasses dine styrker, arbejdsdag, og hvordan stellet sidder på dig. Derfor får du en skærmbrille, der er skræddersyet til dine individuelle behov.

Behovstilpasning af Hoyalux iD WorkStyle eller Tact 
Et velfungerende læse/arbejdsglas med udvidet mellemafstand. Et godt valg til skærmarbejde, uden mulighed for afstandssyn.

     
   

SikkerhedsbrilleglasSikkerhedsbrilleglas

Sikkerhedsbriller er for nogle en essentiel del af deres arbejdsuniform. De beskytter øjnene mod forskellige skadelige elementer på arbejdspladsen. 
Sikkerhedsbriller kan beskytte øjnene mod forskellige ting, og man skelner typisk mellem tre typer af beskyttelse:

- Mod ting, der kommer mod øjnene i høj fart

- Mod skadelige substanser såsom kemikalier eller smeltede materialer

- Mod almindeligt, men ellers ufarligt snavs, som kan genere øjnene

Alt efter, hvilken type beskyttelse, der er brug for, vælger optikeren et passende glas. Glas til sikkerhedsbriller laves som oftest enten i hærdet mineralglas eller i polycarbonat, som er en form for plastic. Begge materialer er meget stærke og kan modstå meget. Hærdet mineralglas er meget brudsikkert og polycarbonat kan modstå gnister og kemikalier uden, at det går ud over synsfeltet i brillen.

Sikkerhedsbriller har gennemgået en stor udvikling inden for de seneste år - både i design og glas. Hos Heiko Stumbeck får vi sikkerhedsbriller gennem Carl Zeiss Vision, som leverer stilfulde designs og kvalitetsglas.  
Sikkerhedsbrilleglas fås med enkeltstyrke, flerstyrke eller som bifokale. 

     
   

SolbrilleglasSolbrilleglas

Solbrilleglas har til formål at beskytte dine øjne mod solens farlige UV-stråler, og det er vigtigt at beskytte øjnene mod solens skarpe lys hele året rundt. Det europæiske CE-mærke giver dig som forbruger et hurtigt overblik over, om solbrilleglassene beskytter dine øjne, som de skal. Solbrilleglas er ikke bare solbrilleglas. Der findes flere forskellige typer, som kan tilbyde forskellige fordele.

Standardglas

Som standard er de fleste solbriller, man kan købe i butikkerne, udstyret med indfarvede solbrilleglas. Indfarvede solbrilleglas er almindelige glas uden ekstra funktioner. Alle vores Heiko by Heiko solbriller har indfarvede solbrilleglas som standard. Det er naturligvis muligt at opgradere.

Glasfarver
SolbrSolbrilleglas er som oftest grå eller brune, men det er muligt at få stort set alle farver. Dog er det ikke alle farver, der kan laves som polariserende solbrilleglas.

 

UV-beskyttelse i standardglas
Indfarvede glas giver en rigtig god beskyttelse mod de farlige UV-stråler. Stort set alle plastglas, der produceres i dag har 100 % UV-beskyttelse. Dette gælder naturligvis også på glassene i solbriller af vores eget brand Heiko by Heiko. 

   

Polariserende solbrilleglas
Polariserende solbrilleglas reducerer de reflekser, der kommer fra vand, sne og våde veje og garanterer derfor et optimalt syn i mange forskellige situationer. Om vinteren, når solen står lavt eller når den rammer sneen, sørger det polariserende filter på solbrillen for, at dine øjne stadig er beskyttede mod UV-strålerne. Da de polariserende glas udelukker lys fra vandrette flader, giver det også en øget sikkerhed i forbindelse med fx bilkørsel. 

Man kan med fordel kombinere polariserende glas med kontrastforøgende glas for at opnå et bedre dybdesyn i skarpt lys. Kontrastforøgende glas kan nemlig reducere det blå lys, som er det, der generer øjnene. Polariserende glas er særligt populære inden for sport. 

     
    Kontrastforøgende glasKontrastforøgende brilleglas
Specialdesignet til situationer, hvor det er specielt vigtigt med en højere UV- og blændebeskyttelse samtidig med et optimeret dybedesyn. Som navnet antyder forøges kontrasterne med disse glas, hvilket gør dem meget populære inden for sportsgrene som golf, sejlsport, cykling og ski. Som n
ævnt er kontrastforøgende glas lavet således, at de reducerer det blå lys, hvilket giver et tydeligt og klart syn med stor kontrast.
Glassene varierer typisk mellem rød og gul i farven.
   

Overfladebehandling af glas

Det er overfladebehandlingen, der beskytter dine brilleglas mod ridser og smuds, samtidig med at den blokerer for lysets genererende reflekser. Med andre ord betyder det, at overfladebehandlingen gør dine glas mere modstandsdygtige over for ridser og smuds, så du skal bruge mindre på at vedligeholde dem i hverdagen.

I dag er stort set alle brilleglas fremstillet i plast, da glas i plast er lettere, mere robust og bedre til at absorbere UV-lys, end glas fremstillet i mineralglas (rigtigt glas). Plastglas bliver dog lettere ridset, hvis de ikke bliver overfladebehandlet. Derfor er størstedelen af vores glas naturligvis inkl. overfladebehandling med antirefleks og hærdning – uden meromkostning for dig.

 

Overfladebehandlingen Hi-Vision-Aqua
Med denne overfladebehandling får glasset en antirefleksbehandling, så du undgår at blive generet af lysets refleksioner. Behandlingen gør ligeledes glasset vandafvisende og modstandsdygtigt over for ridser og smuds, så du skal bruge mindre tid på vedligeholdelse.

Overfladebehandlingen Hi-Vision-LongLife
Vores bedste overfladebehandling, der giver glasset en lang levetid. Glasset får en antirefleksbehandling, så dine øjne ikke bliver genereret af lysets refleksioner. Behandlingen gør glasset utrolig modstandsdygtigt over for ridser, samtidig med at glasset bliver både vand-, smuds- og støvafvisende (antistatisk). Denne overfladebehandling er uovertruffen og betegnes som ”verdens bedste coatning”.

 

Specialoverfladebehandlingen BlueControl
BlueControl er en overfladebehandling, der er ideel til dig, der bruger mange timer foran en computerskærm, tablet eller tv-skærm.
BlueControl er en glascoatning, der reducerer blåt lys fra blandt andet tablets, tv- og computerskærme.
Ligesom dagslyset udsender tablets, smartphones, computer- og tv-skærme alle blåt lys. Selvom blåt lys er en naturlig del af dagslyset, kan for meget blåt lys føre til søvnbesvær samt trætte og anstrengte øjne. Ved at reducere mængden af blåt lys med BlueControl, får du et behageligt og afslappet syn, så du undgår trætte og anstrengte øjne. Coatningen er derfor især ideelt til dig, der bruger mange timer foran en skærm. Det kan derfor anbefales at vælge denne coatning til dine arbejds- eller skærmbriller.
Foruden at reducere mængden af blåt lys, gør BlueControl-behandlingen glasset vand-, smuds-, og støvafvisende. Glasset får en hærdning, så det bliver utrolig modstandsdygtigt over for ridser. Glasset får naturligvis også en anti-refleksbehandling. 


Specialoverfladebehandlingen UV Control

Alle vores glas fra Hoya beskytter mod solens UV-stråler, der kommer forfra. UV-stråler kan dog blive reflekteret i glassets bagside og derved ramme øjet. Specialbehandlingen UV Control filtrerer for UV-stråler på glasset forside og blokerer for, at UV- strålerne reflekteres i øjnene via glassets inderside.