MENU
X

Brillemode

Brillemode gennem tiden

 

Briller er en forlængelse af din personlige stil, og derfor er det vigtigt, at du rammer plet med dit brillelook. Når det kommer til brillemode, så indeholder den, ligesom tøjmoden, sæsonbetonede trends og klassikere, der går igen år efter år. For at holde dig opdateret har vi her på siden samlet nogle af de største tendenser indenfor brillemode til dig på ét sted – så kan du hurtigt danne dig et overblik.

Bare de seneste 60 år, har brillemoden virkelig udviklet sig. Her på siden kan du dykke dybere ned i de tendenser, som definerede modebilledet årti efter årti. For hvert årti har vi valgt at sætte fokus på de dominerende brillestel, der kendetegnede den periode.

 

50erne

Det var en tid, hvor det firkantede Clark Kent look dominerede blandt mændene, samt de populære små, runde briller, som populært blev kaldt sygekassebriller. Blandt kvinderne var det de ikoniske cat-eyes briller, som skulle være med til at give kvindernes look et løft, som var feminint.

 

60erne

I tresserne blev brillerne større, og stellene mere markante. De kraftige rammer var virkelig populære og var den moderigtige brille. Derudover var de randløse briller også et hit. Den randløse brille har ikke en ramme rundt om glasset, men kun en ramme på den øverste halvdel.

 

70erne

Det kunne ikke blive vildt nok i halvfjerdserne! Brillemoden eksploderede og det affødte vilde og overdimensionerede designs. Brillerne skulle gerne være så store, at brynene sad indenfor glasset. De tonede brilleglas blev også mere og mere almindelige.

 

80erne

I firserne skulle brillerne igen være lette og luftige at se på. Det var de lette metalstel, som virkelig vandt frem og dominerede brillemoden. Et andet modefænomen i 80erne var de helt runde briller, som varierede meget i størrelserne.

 

90erne

Nu var det de helt stelløse brillers tur. Halvfemserne handlede i den grad om din personlighed, og der skulle være plads til dig. Brillemoden blev mere neutral, og tendenserne var knap så tydelige.

 

00erne til nu

Som med meget andet mode, så går det i ring. I dag ser du brilletendenser fra de seneste 60 år, der alle er med til at præge modebilledet. De retro-stel er et hit hos de unge, som har taget 50ernes og 60ernes brillemode til sig.

 

Bliv inspireret af brillemoden gennem tiden, og find det årti, der bedst passer til din personlige stil. Herunder kan du læse meget mere om de største brilletendenser, som vi uddyber noget mere. 

 

 

Runde briller

Vil du gerne have et cool og moderne look kan du opnå det med et par runde eller ovale briller. Den populære brilleform har igennem tiderne været en eftertragtet model, der giver noget blødt og unikt. Dens lange tilstedeværelse i modebilledet giver et tidløst look, hvor nogle af dem kommer med et stærkt retrolook. De runde briller kan du også finde i et mere moderne look, som henter inspiration i nutidens trends. Modefænomenet med runde briller, så dagens lys i 80’erne, hvor de var populære – store som små.

Der findes mange forskellige brillemodeller, der alle har hver deres stil, og som egner sig godt til forskellige typer af ansigter. Runde briller er en populær brilleform, der alt efter materialet kan være diskrete eller mere markante. Nogle runde briller vil være designet i acetat, som er hærdet plastik, der ofte fås i mange flotte og overraskende farver.

Er du mere til en let og enkel model, findes der lette stel af metal. Metal er et meget let materiale, der også er meget fleksibelt. Dette er med til at gøre brillerne lette at rette til.

Hvis du har en ansigtsform, der er rektangulært eller kantet, vil et par runde eller ovale briller bløde din markante kæbelinje lidt op.

Runde brillerRunde Briller

Runde briller

 

 

Firkantede briller

Firkantede briller eller kantede briller er et sandt modehit. De kan give dit look lidt velfortjent kant, samtidig med, at de oser af stil. De kantede markante briller var især populære i 50’erne, og sidenhen blev de i 00’erne igen populære, dog i et lettere udtryk end i 50’erne.

De rektangulære brillestel gør sig exceptionelt godt til en rund eller oval ansigtsform. Det vil skabe nogle tydelige vinkler i dit ansigt. Der er mange fordele ved at vælge et par kantede briller, udover at det er et moderigtigt valg. De firkantede stel kan også være med til at skabe en illusion om, at dit ansigt opleves længere og smallere. Her er det vigtigt, at du vælger et brillestel, der samtidig er mere aflangt. De helt firkantede briller i et mere kvadratisk look er helt perfekt til dig, der har en aflang ansigtsform. De vil skabe balance i dit ansigt.

De firkantede briller er et klassisk look, som du kan finde i mange former. Du finder de rektangulære og de mere kvadratiske, som alle kan give noget unikt til dig look. Hvis du vælger et par i acetat vil du have mange muligheder for farver og mønstre. Falder valget på et par i metal, vil du få et stilrent og enkelt look.

Firkantede brillerFirkantede brillerFirkantede briller

 

 

Store briller

Store briller og oversize briller er en trend, der virkelig har taget fart de seneste sæsoner. Det store look gør sig godt til mange ansigtsformer, og derfor er det en yndling blandt mange. Det oversize look findes i mange faconer og modeller, derfor har du stor mulighed for at finde et par briller, der kan passe ind i din personlige stil. Mangler du det helt perfekte par briller, der kan være et flot statement i din stil?

Store briller kan give dig et markant look, og gøre din udstråling helt unik. Det oversize look tager det bedste fra nutidens trends og blander dem med det vintage inspirerede look. Den blanding giver din stil en spændende dimension. Det store look var populært i 70’erne, hvor det ikke kunne blive stort eller vildt nok.

Denne trend dækker både de store statement briller, der helt sikkert vil gøre dig bemærket og de mere enkle store brillestel. Vælg et stort brillestel i acetat for det markante og robuste look, hvis du virkelig vil have fokus på dine briller. Skal looket være mere elegant med de store stel, så vil et brillestel i lys metal, være et godt bud.

Om du er til runde briller, firkantede briller, metalbriller eller noget helt fjerde, kan du finde et par med oversize stel her på siden eller i en af vores butikker.

 Store brillerStore brillerStore briller

 

 

Sorte briller

Sorte briller er et klassisk og elegant valg, som klæder mange. De fås i et kæmpe udvalg af faconer og modeller, så der kan findes noget til enhver smag. Sort er en moderigtig og elegant farve, der er et sikkert hit sæson efter sæson og den klassiske sorte farve vil aldrig gå af mode.

Den sorte brille, er et populært modehit, som er nem at finde plads til i mange stilarter. Den enkle farve og de mange muligheder tiltaler mange. Briller med den stilede sorte farve kan være fremstillet af flere forskellige materialer. Et materiale kan være acetat, der er hærdet plastik, som ofte bliver benyttet til de lidt kraftigere modeller. Hvis du er på udkig efter nogle briller med et mere markant look og som kan bruges i mange outfits, er der en god sandsynlighed for at dette vil være den rette type briller til dig. De markante versioner af de sorte briller var meget populære i 50’erne, hvor det næsten ikke kunne være fremtrædende nok.

Leder du efter noget mere enkelt og let, kan sorte briller fremstillet af metal være en mulighed. Metal er et meget let materiale, der ofte bliver benyttet til tynde og raffinerede stel. De har samtidig den fordel, at de er lette at rette til, så de kommer til at passe perfekt.

Sorte brillerSorte brillerSorte briller

 

 

Skildpadde briller

Skildpaddefarvede briller eller tortoise briller er et klassisk valg med lækre retro referencer. De fås i mange former og modeller, som hver især kan klæde forskellige ansigtsformer. Find lige det brillestel, der passer bedst til dig og din ansigtsform, og vælg dem i et moderigtigt skildpaddemønstret look.

De skildpaddefarvede briller giver et moderne look, som tager det bedste fra det retro-inspirerede og kombinerer det i moderne brillestel med en nutidig følelse. Den mørkebrune grundfarve bliver blødt op af ravfarvede ophold, der giver brillen dens helt distinkte og let-prikkede look.

Tortoise briller findes i mange modeller og brilleformer, så du har store muligheder for at finde en model med det eftertragtede mønster i en form, der passer til dig. En god tommelfingerregel er at vælge et brillestel, der er modsat din ansigtsform. Hvis du har en kantet ansigtsform vil et par runde briller passe godt til dig. Hvis du derimod har et rundt, ovalt eller hjerteformet ansigt vil et par firkantede briller passe bedst til dig. Men vigtigst af alt er det, at du vælger et par briller, som du kan lide.

Om du er på udkig efter overdimensionerede briller med det hotte skildpaddemønster eller et mere nedtonet look, vil dette håndplukkede udvalg kunne hjælpe dig godt på vej.

Tortoise brillerSkildpadde brillerTortoise briller

 

 

Retro briller

At finde den helt rigtige brillemodel kan til tider være noget af en udfordring. Er du vild med en vintage stil, som har stærke referencer til forskellige årtier? De retro inspirerede briller kan være med til at gøre din stil helt unik og fremhæve din personlighed. Skil dig ud fra det traditionelle brillelook.

Der findes et væld af forskellige brillelooks, som er i et retro inspireret look. Du finder mange forskellige brilleformer, som alle passer til forskellige hovedformer. Du finder runde briller, som havde sin storhedstid i 70’erne, hvor det runde look blev båret af alle. I 80’erne kom de lette metalstel på banen, som er et let og raffineret look. Metal er et let materiale, der samtidig er meget fleksibelt. Derfor er det nemt for dig at opnå en god pasform, samtidig med at du får det eftertragtede retro-look, som er in denne sæson.

Leder du efter et helt bestemt par retro- og vintageinspirerede briller, så tag et kig igennem udvalget her på siden eller i en af vores forretninger. Her har vi samlet nogle stilsikre forslag, samt nogle af de mest moderne fortolkninger af de retro brillestel til dig, der er på udkig efter det helt perfekte par briller. Hornbriller, runde eller ovale briller, firkantede briller – udvalget er bredt og dine muligheder er mange.

Retro brillerRetro brillerRetro briller