fbpx

Endagslinser

Endagslinser sætter du i om morgenen og tager ud igen, før du går i seng. Den brugte kontaktlinse smides derefter ud. Du tager altså en ny kontaktlinse i brug hver dag.

Endagslinser er bløde linser. De er lette at sætte i øjet, lette at tage ud og meget hygiejniske, da du tager en ny kontaktlinse i brug hver dag.

Ved at bruge endagslinser reducerer du risikoen for øjeninfektion. Samtidig slipper du for at bøvle med linseetuier, linsevæske og rensning, hvis du synes, den slags er besværligt.

Endagslinser er nemt og hurtigt

Endagslinser gør det nemt at skifte mellem brug af briller og kontaktlinser. Mange bruger fx primært linser, når de skal i byen eller dyrker idræt.

Du er altid velkommen til at prøve kontaktlinse kvit og frit hos Heiko Stumbeck. Bare book tid til en uforpligtende synsprøve 

Hos Heiko Stumbeck betaler du kun for det antal linser, du bruger, også selvom du kun vil bruge linser et par dage om ugen.

Billige endagslinser
endagslinser mod tørre øjne

Hvad er toriske endagslinser?

Kontaktlinser til bygningsfejl kaldes toriske linser.

Linserne er designet til at korrigere fejl på hornhinden, som dækker den forreste del af øjet. Hornhindens korrekte form er rund. En hornhinde med bygningsfejl er ujævn. Dermed kan øjet ikke kan fokusere 100% på det, du kigger på.

Toriske linser fås som både endagslinser, 14-dagslinser, månedslinser og døgnlinser. Du bestemmer sammen med din optiker, hvilken slags linser der passer dit behov bedst.

Hvilken linsetype, der vil være bedst lige netop til dine øjne, afhænger af styrke, krumning af øjet, tårevæskens sammensætning, tørhed i øjnene, arbejdsmiljø, temperament, og hvilken pris du vil give.

Hvad er multifokale endagslinser?

Ligesom der findes briller med læsefelt, kan du også få linser med denne effekt.

Linserne er indrettet i zoner ligesom flerstyrke briller, men fordelen ved denne slags kontaktlinser er, at de følger dit øje, i den retning du kigger, modsat brillerne.

Brillerne lader dig læse avis, køre bil og surfe på internettet, uden du skal vende og dreje hovedet eller skifte mellem køre- og læsebriller.

Multifokale linser korrigerer kort sagt for de svagheder, øjet får med alderen og giver dig skarpt syn på alle afstande.

bedste endagslinser

FAQ kontaktlinser

Vi har samlet de hyppigst forekomne spørgsmål, for forhåbentligt at give dig klarhed.

Er der spørgsmål, du ikke føler besvaret, hører vi gerne fra dig. Kontakt din nærmeste Heiko Stumbeckhttps://heikostumbeck.dk/kontakt

Hvordan bestiller jeg kontaktlinser?

Du kan bestille nye kontaktlinser via mail eller per telefon. Dette gælder, uanset om du har abonnement hos os, eller blot køber linser efter behov.

Hvad gør jeg, hvis jeg aldrig har brugt kontaktlinser og gerne vil starte op?

Hvis du er helt grøn ud i kontaktlinser, skal vi først finde ud af, hvad dine behov er. Derfor booker du en tid hos en af vores dygtige optikere, som vil lave en synsprøve og derefter anbefale dig en linse.

Du er velkommen til at prøve forskellige linser, indtil vi finder den bedste til dig.

Vi vil instruere dig i, hvordan du anvender, håndterer og plejer linserne. Book tid til en uforpligtende samtale og synsprøve lige her.

Hvordan ved jeg, om jeg har problemer med mine linser?

De typiske tegn på problemer med kontaktlinser er kløende og røde øjne. Ofte kan det føles, som om du har sand i øjet, og dit syn kan blive sløret. Oplever du dette, skal du straks tage linsen ud og hvile øjet i en måske to dage. Fortsætter problemerne skal du opsøge kontakte  os og tale med din optiker, som kan give råd og vejledning.

Hvis linsen ikke føles behagelig i øjet, skal I sammen finde en anden og bedre løsning. Du kan også have generelle problemer med tørre øjne, hvortil vi anbefaler, at du booker en tid i vores tørre øjne-klinik.

Mine øjne bliver irriteret – hvad gør jeg?

Kontrollér først at linsen ikke er defekt, beskidt eller sidder forkert. Ret, rengør eller kassér linsen, hvis det er tilfældet.

Har du fortsat problemer, bør du tage en samtale med din optiker om, om kontaktlinsen er det rigtige valg til dig. Du kan altid med fordel kontakte din lokale Heiko Stumbeck, så både du og vi er sikre på, at du får den rette service og vejledning. Du kontakter os lige her.

Hvad gør jeg med en ødelagt linse?

Er din kontaktlinse itu, skal den kasseres, og du skal tage en ny i brug. Anvend aldrig en ødelagt linse.

Kan det være farligt at bruge kontaktlinser?

Nej. Hvis du følger de retningslinjer, som din optiker har givet dig og anvender de linser, du er blevet anbefalet, er der ingen fare ved at bruge linser.

Kan kontaktlinser sætte sig fast bagved øjet?

Nej. Kontaktlinser kan kun sidde fast på øjets forside.

Hvad kan der ske, hvis jeg bruger linser, som ikke har været afprøvet i mit øje?

Det er som udgangspunkt ikke en god idé at bruge linser, som en optiker ikke har godkendt til dit øje. Den såkaldte ordination sikrer, at linsen passer til dit øje, og afvigelser kan være skadelige.

Det kan derfor ikke anbefales, at du bruger linser, som ikke er blevet ordineret af din optiker.

Kan jeg bruge en kontaktlinse flere dage end anbefalet?

Nej. Du risikerer sløret syn, tørhed og allergiske reaktioner, hvis du bruger linserne længere tid end det, der er foreskrevet. Hold dig derfor til optikerens anbefalinger.

Er det farligt at sove med mine linserne i?

Hvis dine linser ikke er beregnet til at sove med, er der øget risiko for infektion og inflammation i øjnene. Naturligvis kan du glemme det en gang i mellem uden de store bivirkninger, men sover du ofte med linser, som ikke er beregnet til det, kan det give skader på øjnene.

Ønsker du kontaktlinser, som kan bruges om natten, kan du henvende dig til din optiker. Du kan eventuelt læse mere om natlinser og døgnlinse her.

Kan jeg dyrke sport med kontaktlinser i?

Ja. Ofte vil det faktisk være en fordel med kontaktlinser. De er for det meste mere anvendelige end briller, når du dyrker sport. Samtidig giver linsen dig et mere stabilt syn. Kontaktlinser dugger ikke og ryger ikke af ved nærkontakt.

Må jeg bruger linser, når jeg er forkølet eller har allergi?

I udgangspunktet er det ikke et problem at bruge linser ved allergi og forkølelse. Nogle oplever faktisk at linserne har en forebyggende virkning, når det kommer til allergi, da liser beskyttet øjet med fx pollen.

Det vigtigste er at holde en god håndhygiejne, og tage linserne ud, hvis øjet bliver rødt, sviende eller på anden måde irriteret. Hvis der er tale om en meget kraftig forkølelse, så kan det anbefales at bruge briller i stedet, indtil sygdommen stilner af.

Er det farligt at bade med kontaktlinser i øjnene?

Du kan sagtens tage et brusebad eller en dukkert i havet med linser i, uden at det giver problemer. Dog er det en god idé at være opmærksom, hvis du anvender kontaktlinser i boblebad eller svømmebassin, hvor bakterier florerer.

Mærker du irritation i øjet efterfølgende, er det klogt at tage linserne ud og bruge briller resten af dagen.