Flerdagslinser

Som navnet antyder, så genbruges flerdagslinser i flere dage. Linsen tages ud om aftenen, før du går i seng, renses grundigt, og tages i brug igen næste morgen. Flerdagslinser dækker bl.a. over 7-dages, 14-dages og månedslinser.

7-, 14-dags eller månedslinser?

7-dagslinsen er en blød kontaktlinse, som kan fås i meget høje styrker og bygningsfejl (cylinder) – helt op til +/- 30.

14-dagslinser har den fordel i forhold til månedslinser, at proteinbelægninger holdes på et minimum. På linser, som du bruger i længere tid, kan der dannes protein-belægninger eller fedt på overfladen, som gør, at linsen mister sin iltgennemtrængelighed, hvilket fører til gener. Månedslinsen er den mest benyttede linsetype i verden.

Der er vigtigt, a du overholder linsens levetid, og derefter kasserer den og tager en ny i brug. Samtidig er det væsentligt, at du renser og behandler kontaktlinserne efter din optikers anvisninger.

stort udvalg af briller
stort udvalg af briller

Håndtering af flerdagslinser

1) Først vasker og tørrer du dine hænder grundigt.

2) Derefter lægger du linsen i håndfladen, og gnider begge sider af linsen med lillefingeren sammen med et par dråber linsevæske.

3) Så skyller du linsen med væsken og lægger den i etuiet.

4) Til slut fylder du etuiet med linsevæske og sæt låget på. Det er altid en god idé at læse instruktionen, der følger med din linsevæske.

Når du er omhyggelig med rensningen, fjerner du 90 procent af alle urenheder fra linsen.
Er du i tvivl om, hvilken linsevæske du skal bruge, kan du læse mere på linket herunder eller kontakte din nærmeste Heiko Stumbeck.

Hvad er toriske linser?

Kontaktlinser til bygningsfejl kaldes toriske linser. Linserne er designet til at korrigere fejl på hornhinden, som dækker den forreste del af øjet. Hornhindens korrekte form er rund, mens en person med bygningsfejl har en hornhinde, der er bøjet, så øjet ikke kan fokusere 100% på det, du kigger på.

I mange år troede man, bygningsfejl kun kunne afhjælpes med briller, men med vor tids avancerede linse-teknologi er det op til dig selv at bestemme, hvad du ønsker. Toriske linser fås som både endagslinser, 14-dagslinser, månedslinser og døgnlinser. Derfor er det helt op til dig, sammen med din optiker, at finde frem til, hvilken slags linser, du helst vil have.

Hvilken linsetype, der vil være bedst lige netop til dine øjne, afhænger af styrke, krumning af øjet, tårevæskens sammensætning, tørhed i øjnene, arbejdsmiljø, temperament, og hvilken pris du vil give.

stort udvalg af briller
stort udvalg af briller

Hvad er multifokale linser?

Ligesom der findes briller med læsefelt, kan du også få linser med denne effekt.

Linserne er indrettet i zoner ligesom flerstyrke briller, men fordelen ved denne slags kontaktlinser er, at de følger dit øje i den retning du kigger, modsat brillerne.

Brillerne lader dig læse avis, køre bil og surfe på internettet, uden du skal vende og dreje hovedet eller skifte mellem køre- og læsebriller.

Multifokale linser korrigerer kort sagt for de svagheder, øjet får med alderen og giver dig skarpt syn på alle afstande.