fbpx

Handelsbetingelser

Hos optiker Heiko Stumbeck har vi en række handelsbetingelser, der gør sig gældende, når du handler hos os.

Klaregade 22-32  ·  5000 Odense C  ·  web@heikostumbeck.dk • Vi svarer tilbage indenfor 2 hverdage  ·   +45 6613 5054  ·  CVR nr.: 21737046

 

1. Betaling

Vi modtager betaling via følgende betalingskort: Dankort, E-dankort, Mastercard, Maestro, VISA, American Express, JCB, Union Pay og mobilepay.
Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes/udleveres.
Der tages ikke gebyr ved betaling på heikostumbeck.dk
Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra heikostumbeck.dk. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.
Alle priser er inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser.

Hvis du ønsker at modtage en kopi af din ordrebekræftelse, kan du logge ind på siden eller sende en mail til info@heikostumbeck.dk

 

2. Recept fra en autoriseret optiker/øjenlæge

For at bestille kontaktlinser via heikostumbeck.dk er en gyldig recept påkrævet.
Recepten må ikke være ældre end 12 måneder. For at attestere, at der findes en gyldig recept, skal du som køber markere i feltet “Ja, jeg har læst og accepterer betingelserne.”, når du foretager en bestilling.

 

3. Levering

Heiko Stumbeck A/S leverer kun til Danmark. Pakker og breve leveres af Post Danmark og GLS. Kontaktlinser afsendes direkte fra leverandøren.
Levering og håndtering koster 39 kroner, så længe ordren er på mindre end 600 kroner.
Leveringstiden på linser er ca. 4-6 hverdage.
Leveringstiden på linsevæsker, brillestel og tilbehør er ca. 4-6 hverdage.

 

4. Fortrydelsesret

Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.
Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare, eller får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.
Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives til web@heikostumbeck.dk eller ved at benytte standardfortrydelsesformularen (print og udfyld). I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Ved fejlbestilling af kontaktlinser
Er du kommet til at bestille linser i de forkerte styrker, kan du naturligvis ombytte linserne, såfremt selve linsepakkerne er uåbnede og ubeskadigede. Da der er tale om et medicinsk produkt, er linserne ikke omfattet af købelovens ret til at prøve produktet for at tjekke, om det fungerer. Sørg derfor for at tjekke styrkerne grundigt, inden du gennemfører din bestilling.


5. Returnering

Hvis du ønsker at returnere dine varer, bedes du kontakte os på web@heikostumbeck.dk inden for 14 dage efter at have modtaget varerne. Du vil per mail modtage en returlabel, som kan printes og sættes på returpakken, så du sender varerne retur uden beregning.
Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.
Sørg for at sende varerne retur i forsvarlig emballage – hvis muligt, benyt da emballagen, varerne blev leveret i.
Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i forsvarlig emballage.

Varer undtaget fortrydelsesretten
Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

 1. Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
 2. Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.

Varens stand, når du sender den retur
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.
Vi gør opmærksom på, at der kan gå op til syv hverdage, før betalingen figurerer på din konto, efter vi har refunderet beløbet.

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:
Heiko Stumbeck A/S

Klaregade 22-32
5000 Odense C

Det er også muligt at aflevere varen personligt på vores adresse i Odense, men kun mod forudgående aftale med kundeservice. Forefindes der ingen aftale, betragtes varen ikke som returneret.
Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

 

6. Reklamationsret

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.
Når du handler hos os som forbruger, har du 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.
Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Varen sendes til:
Heiko Stumbeck A/S
Klaregade 22-32
5000 Odense C

Når du returnerer varen, bedes du beskrive problemet så detaljeret som muligt.
Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Sådan sender du varen retur ved reklamation
Når du returnerer varen, bedes du oplyse så detaljeret som muligt, hvad problemet med varen er.
Brug gerne vores returneringsform, som du kan finde under ”Min konto”. Det er ikke et krav, men det letter vores sagsbehandling og minimerer ekspeditionstiden for reklamationen.
Du kan skrive til os på web@heikostumbeck.dk og få tilsendt en returlabel per mail. På den måde kan du sende pakken retur uden ekstra omkostninger for dig.
Husk også, at du altid skal sende varen tilbage i forsvarlig emballage.
Bruger du ikke vores returlabel, skal du huske at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Bemærk!
Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

 

7. Persondatapolitik

Persondatapolitik

Her kan du læse, hvordan Heiko Stumbeck håndterer personoplysninger.
Dataansvarlig
Heiko Stumbeck er dataansvarlig, og vi sørger for at behandling af dine personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen.
Vores kontaktoplysninger er:
Adresse: Klaregade 24, 5000 Odense C
E-mail: info@heikostumbeck.dk
Telefon: 66135054

Vi behandler følgende persondata
Når du handler hos os behandles følgende personoplysninger:

 1. Vi registrerer følgende almindelige personoplysninger, når du handler hos os:
  1. Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, betalingsoplysninger, købshistorik og evt. fødselsdag og år.
 2. Vi registrerer følgende følsomme oplysninger, når du har fået foretaget en synsundersøgelser, synskontrol eller købt et par briller eller kontaktlinser.
  1. Helbredsoplysninger og CPR-nr.
 3. Formål med behandling og retsgrundlag
  1. Behandlingen af almindelige personoplysninger indsamles for at vi kan levere de produkter, du køber hos os, samt for at vi kan opfylde garantiforpligtelser.
  2. Behandlingen af følsomme personoplysninger er nødvendigt ifølge Lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed kapitel 6 – Patientjournaler
  3. Lov om medicinsk udstyr
 4. Vi videregiver ikke oplysninger til 3. mand undtagen i forbindelse med bestilling af brilleglas, kontaktlinser eller kontaktlinsevæsker, hvilket sker for at kunne levere den bestilte varer.
 5. Almindelige personoplysninger slettes 10 år efter handlen er gennemført, medmindre vi er ved lov er pålagt at skulle gemme dem længere.
 6. Følsomme personoplysninger gemmes i mindst 10 år efter synsprøven eller en bestilling af briller eller kontaktlinser er foretaget, af hensyn til journalhistorik. Journaloptegnelser skal gemmes i mindst 10 år jf. bekendtgørelse om Autoriserede sundhedspersoners patientjournaler

Når du bruger vores hjemmeside indsamler, vi følgende personoplysninger:
Når du bruger vores hjemmeside placerer vi cookies. Cookies er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.

Du kan læse vores cookiepolitik længere nede på denne side.
Dine rettigheder

 1. Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig
 2. Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig
 3. Du har ret til at få slettet de personoplysninger vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme. Journaloptegnelser skal gemmes i 10 år
 4. Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne.

Sikkerhed
Vi beskytter dine personoplysninger og har vedtaget interne regler om informationssikkerhed, som indeholder instrukser og foranstaltninger, der beskytter dine personoplysninger mod at uautoriseret offentliggørelse og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.
Vi har fastlagte procedurer for tildeling af adgangsrettigheder til de af vores medarbejdere, der behandler følsomme persondata og data, der afdækker oplysninger om personlige interesser og vaner.

Klageinstans
Du har mulighed for klager over vores behandling af personoplysninger om dig til Datatilsynet. Se kontaktoplysninger og mere om klageadgang her: www.datatilsynet.dk

Kategorier persondataforordningen 2018

 

8. Klageadgang

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte Henrik Toftdal på web@heikostumbeck.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til:
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her – http://ec.europa.eu/odr

 

Cookies

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde ved serveren (for eksempel et websted) ved brugerens næste besøg, hvem brugeren er.

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på et website, for eksempel et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på webstedet.

En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

Sådan afviser du brugen af cookies

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at vælge de relevante indstillinger i din browser. Vær dog opmærksom på, at uden cookies kan du måske ikke bruge alle webstedets funktioner. Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber, at du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre websitet.

Ønsker du ikke at modtage cookies fra www.heikostumbeck.dk, kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra.

Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvis du sætter din browser op til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktionalitet på forskellige websites, der ikke virker.

Hvordan man sletter cookies fra sin pc
I Internet Explorer slettes cookies under menuen ”Funktioner” -> ”Internetindstillinger” -> ”Slet cookies”.

På www.heikostumbeck.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter for dermed at skabe øget brugervenlighed.

 

Logstatistik

Vi bruger en logstatistik på heikostumbeck.dk, hvilket betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende vi har, hvor de kommer fra, og hvor på websitet det forlades mv.

Logstatistikken anvendes kun med det formål at optimere heikostumbeck.dk.