Kaj Verner Nielsen - En levende legende i optikerverdenen

Udgivet 13.3.2020

Julen kom tidligt i år, da ekspert i kontaktlinser Kaj Verner Nielsen 1. marts 2019 startede som optiker i Heiko Stumbeck Odense. Dét, Kaj kan, er helt unikt og fantastisk!

Kaj kan nemlig lave kontaktlinser til ALLE! – og det er han en af de få optikere, der kan!

Manden bag miraklerne

Men før vi begynder at grave lidt dybere, så lad os lige præsentere dig for Kaj.

Kaj Verner Nielsen blev færdiguddannet optiker for godt 30 år siden. Kaj er tidligere elitesportsudøver i Judo, men med alderen er det blevet lagt på hylden, og i dag står den primært på fitness og lidt Windsurfing.

De sidste 20 år har Kaj haft sit fokus på tilpasning af formfaste kontaktlinser til de mere problematiske øjne

 

 

Hvorfor er Kaj så speciel?

Men hvad gør Kaj så speciel, for alle optikere kan da tilpasse kontaktlinser – Ikke???

Jo, alle optikere kan tilpasse kontaktlinser. Men hvor mange kan lave linser til spædbørn, svært øjenskadede, personer med bygningsfejl på 18  og styrker helt oppe på +40?

Det diplomatiske svar er: Meget få!

Det korrekte svar er, at Kaj er ganske unik indenfor sit felt.

De metoder og evner, som Kaj har, er ikke kompetencer, man kommer ud med som nyuddannet optiker. Det er heller ikke kompetencer, man lærer hen ad vejen. Af samme grund kommer Kajs kunder kørende til Odense fra hele landet, for at få forbedret synet og dermed livskvaliteten.

 

 

Kaj kan hjælpe ALLE

Ingen bygningsfejl er for store og ingen styrker for høje, når Kaj tilpasser kontaktlinseløsninger. Kajs patienter er tit meget synshandicappede og har sygdomme eller store øjenskader i hornhinden.

Kort og godt kan Kaj forbedre synet på alle, hvis synsproblem er forbundet med hornhinden og skader på hornhinden.

… Og Kaj har i sandhed udført nogle synsmirakler.

Det er utroligt vigtigt at dele viden som denne, for mange går måske rundt og tror, at de ikke kan hjælpes, selvom Kaj ville kunne forbedre deres syn markant.

Så læn dig tilbage, og nyd et par eksempler.

 

Arbejdsliv og kørekort i fare

Forestil dig, at du langsomt mærker dit syn blive forværret i en sådan grad at arbejdsliv, kørekort, mv er i fare.

Dette var situationen for en ung mand, der heldigvis fandt vej til Kaj og hans ekspertløsninger.

Den unge mand kunne ikke passe sit arbejde, på trods af at han ofte skiftede briller. Brillerne kunne dog ikke løse hans problemer. Efter grundige undersøgelser blev det konstateret, at øjnenes hornhinder havde ændret form og blev udtyndet – dette kaldes Keratoconus. Resultatet var, at øjnene ikke kunne danne et skarpt billede.

Forskellige typer linser blev forsøgt, indtil det endeligt endte med en god løsning. Kaj anvendte en blød underliggende linse, hvorpå der blev placeret en specialdesignet formfast linse.

Tilsammen gav løsningen den unge mand synet tilbage, så både arbejde og kørekort var sikret, og angsten for at miste synet forsvandt.

 

Kvinden med tilbagevendende sår på hornhinden

Har du nogensinde hørt om en bandagelinse??? Hvis ikke så gør dig klar til at blive klogere.

Kaj fik engang en kunde i stolen, der i perioder led meget af smerter i venstre øje. Kvinden havde sår på hornhinden og anvendte flere slags øjendråber og salver for at lindrer smerterne i perioder. Men den uklare hornhinde resulterede i blænding fra lyskilder, og dermed også et irriteret og nedsat syn.

I et forsøg på at give hornhinden ro, tilpassede Kaj en blød bandagelinse, som skulle skiftes hver femte dag. En bandagelinse lægger sig beskyttende om hornhinden og given den ro til at hele. En bandagelinse kan man sagtens se igennem og have styrker i.

Kvinden mærkede heldigvis straks en stor forbedring af komfort, og efter 3-4 måneder var hornhinden betydelig mere klar.

Næste trin var en yderligere forbedring af synet. Kaj lavede en stor formfast kontaktlinse, der dannede et tårelag over hornhinden, så øjet blev holdt fugtigt. Løsningen bruges i dagtimerne sammen med en flerstyrkebrille, og til natten suppleres med viskøse øjendråber.

Dette lyder som en meget kompleks løsning, og det er det skam også – men det virker, hvilket er vigtigst.

De fleste af os vil heldigvis aldrig helt kunne forstå, hvor invaliderende en så nedsat synsevne kan være. Men hvis vi virkelig gør os umage, så kan vi sikkert forestille os, hvor følelsesladet og mirakuløst det må have været, pludselig at kunne se og opleve verden igen.

Mest af alt, så er det ud fra en optikers perspektiv utroligt fascinerende, da den almindelige optiker oftest er fastholdt i nogle begrænsede styrker, der langt fra går så højt op, som de Kaj tilpasser til.

 

 

Tre måneder gammel og øjenopereret

Det sidste eksempel er virkelig inspirerende og fascinerende. Kajs arbejde er nemlig ikke blot udbedrende men også forebyggende, som vi skal se nu 😊

Det hænder desværre, at børn fødes med grå stær (uklar øjenlinse) eller andre defekter. Det er uhyre vigtigt at få rettet op på synsfejl hos spædbørn meget tidligt, da det ellers vil påvirke, hvordan deres syn trænes og udvikler sig på længere sigt.

Grå stær var netop scenariet hos en af de yngste kunder, Kaj har haft i sin ”stol”. Den tre måneder gamle basse var født med grå stær, og efter sin grå stær operation var det vigtigt hurtigst muligt at give spædbarnet det bedst mulige syn.

Kaj satte en lille blød og speciallavet kontaktlinse i babyens øjne, så barnet kunne se, udvikle og træne sit syn. Dette er dén altafgørende handling for barnets syn i fremtiden. Uden Kajs behandling, ville barnet måske aldrig have udviklet sit syn optimalt, hvilket på længere sigt kunne være et stort handikap, både når man ser på styrker og samsyn.

Forældre og barn blev af sygehuset henvist til Kaj, da Kaj er en af de få, som kan afhjælpe en sådan situation. At tilpasse og isætte bløde speciallinser på så lille et pus er bestemt ikke nemt. Her tænker vi ikke mindst på forældrene, som oftest er meget nervøse, bekymrede og kede af det – Hvorfor er dette sket for deres barn, og vil barnet tage varig skade eller få en traumatisk oplevelse?

De fleste kan sætte sig ind i disse bekymringer. Heldigvis, forklarer Kaj, så er det oftest forældrenes reaktion, som er værst. Kaj har gennem årene lært sig selv nogle gode teknikker, når det kommer til at skabe et trygt, hyggeligt og venligt miljø for både børn og forældre.

Legetøj, flotte billeder, svøb, mv, er nogle af værktøjerne, der er i brug, når Kaj skaber ikke bare en god synsoplevelse, men også en god optikeroplevelse for de helt små.

Tillidsforholdet mellem Kaj og hans kunder – store som små – er unikt, hvilket skyldes den særlige kombination af Kajs utrolige faglighed og hans hjertevarme personlighed.

 

Så længe der er begrænsninger, kan der skabes nye muligheder

Hos Heiko Stumbeck forsøger vi så vidt muligt at holde mulighederne åbne, så vi kan hjælpe ALLE kunder.

Med vores nye tilføjelse i personalet, har vi nu udvidet vores muligheder betydeligt.

Vi ser fremad og glæder os til at støtte Kaj i hans arbejde om bedre synshjælp til svagtseende, og så glæder vi os utroligt meget til at suge til os af Kajs unikke viden og store kompetencer.

Er du blevet nysgerrig??? Så book en tid hos Kaj lige her.

De bedste hilsner

Heiko Stumbeck

 

 

 

Heiko Personas – Kollektionen du har ventet på

Den nye kollektion Heiko Personas er et udtryk for både individuel personlighed og godt samarbejde. Hos Heiko Stumbeck sætter vi vores forskelligheder højt, og denne kollektion er sat i verden for at hylde individets komplekse og sammensatte personlighedstype.

Her er efterårets 5 hotteste solbrilletrends

MYKITA + Maison Margielas seneste kollektion RAW, er, som navnet indikerer, inspireret af den rå og ubehandlede acetat-brille.

HOYA MYSELF – “skræddersyede” brilleglas

De fleste kontorer er indrettet med skærmen som et centralt punkt, og i dag bruger de fleste af os meget tid i skæret at skærmenes blå og tærrende lys. Dette trætter dig og dine øjne. En del af løsningen på problemet kan være nogle gode skærmbrille – også selvom du ikke har brug for briller med styrke.

7 briller med kant du vil elske

De fleste kontorer er indrettet med skærmen som et centralt punkt, og i dag bruger de fleste af os meget tid i skæret at skærmenes blå og tærrende lys. Dette trætter dig og dine øjne. En del af løsningen på problemet kan være nogle gode skærmbrille – også selvom du ikke har brug for briller med styrke.

Kvaliteten skal følge prisen

MYKITA + Maison Margielas seneste kollektion RAW, er, som navnet indikerer, inspireret af den rå og ubehandlede acetat-brille.

Carlos Kitschen – En kunde vi er stolte af

Carlos – manden der bygger mennesker, laver mad og vinder priser
Midt i Svendborg, lidt oppe af Møllegade, tre trin ned og ind i varmen hos Carlos Kitschen. Det er bindende koldt udenfor, så restaurantens varme temperatur og stemning er et velkomment alternativ til de kolde gader!

J’adior? Så vil du elske Dior Club

Fashionistas fra hele verdenen dåner lige i øjeblikket af forelskelse – og det med rette!
Siden Dior lancerede sin nye special addition kollektion ”Dior Club” for knapt en måned siden, har solbrilleelskere over hele verdenen ligget vågne om natten og tænkt “J’adior”!

Derfor er Götti briller noget for dig

Er du på udkig efter nye briller eller solbriller? Så tjek Götti Switzerland.

Topografi der kortlægger din hornhinde

Nyt udstyr giver nye muligheder.
Få en topografisk måling af din hornhinde nu – Vi kortlægger din hornhinde, således at vi kan skræddersy den perfekte løsning til dig.

5 hurtige tips til et sundt syn

Du bruger sikkert solcreme for at beskytte din hud, samt spiser grøntsager …

Share This