fbpx

Kaj Verner Nielsen - En levende legende i optikerverdenen

Udgivet 13.3.2020

Optiker Kaj Verner Nielsen er et unikum i branchen.

Kaj kan nemlig korrigere for alle hornhinderelaterede problemer – og det er han en af de få optikere, der kan!

Manden bag miraklerne

Men før vi begynder at grave lidt dybere, så lad os lige præsentere dig for Kaj.

Kaj Verner Nielsen blev færdiguddannet optiker for godt 30 år siden. Kaj er tidligere elitesportsudøver i Judo, men med alderen er det blevet lagt på hylden, og i dag står den primært på fitness og lidt Windsurfing.

De sidste 20 år har Kaj haft sit fokus på tilpasning af formfaste kontaktlinser til de mere problematiske øjne.

 

Hvorfor er Kaj så speciel?

Alle optikere kan da tilpasse kontaktlinser – Ikke???

Jo, næsten alle optikere kan tilpasse kontaktlinser. Men det er begrænset, hvor mange der kan lave linser til spædbørn, svært øjenskadede, personer med bygningsfejl på 18 og styrker på +40?

Sandheden er, at Kaj er ganske unik indenfor sit felt – speciallinser.

De metoder og evner, som Kaj har, er ikke kompetencer, man kommer ud med som nyuddannet optiker. Det er heller ikke kompetencer, man tillægger sig hen ad vejen. Af samme grund modtager Heiko Stumbeck kunder fra hele landet. De opsøger Kaj for at få forbedret synet – og livskvaliteten.

Kaj kan hjælpe alle med hornhinderelaterede problemer

Ingen bygningsfejl er for store og ingen styrker for høje. De klienter, vi ser i vores speciallinseklinik, er ofte svært synshandicappede og har sygdomme eller store øjenskader I hornhinden.

Vores speciallinseoptiker Kaj kan forbedre synet hos alle, hvis synsproblem er forbundet med hornhinden og skader på hornhinden.

… Og Kaj har i sandhed udført nogle synsmirakler – Lad os give dig et par eksempler.

Arbejdsliv og kørekort i fare

Forestil dig, at du langsomt mærker dit syn blive forværret i en sådan grad at arbejdsliv, kørekort, mv er i fare.

Dette var situationen for en ung mand, der heldigvis fandt vej til vores speciallinseklinik og Kajs ekspertløsninger.

Den unge mand kunne ikke passe sit arbejde grundet nedsat syn. Han skiftede ofte briller – desværre uden virkning.

Efter grundige undersøgelser blev det konstateret, at øjnenes hornhinder havde ændret form og blev udtyndet – dette kaldes Keratoconus. Resultatet var, at øjnene ikke kunne danne et skarpt billede.

Forskellige typer linser blev forsøgt, indtil den bedste løsning blev fundet. Kaj anvendte en blød underliggende linse, hvorpå der blev placeret en specialdesignet formfast linse.

Tilsammen gav løsningen den unge mand synet tilbage, så både arbejde og kørekort var sikret, og angsten for at miste synet forsvandt.

 

Kunden med tilbagevendende sår på hornhinden

Har du nogensinde hørt om en bandagelinser???

En kunde led i perioder meget af smerter i venstre øje. Hun havde sår på hornhinden og anvendte flere slags øjendråber og salver for at lindre smerterne. Men den uklare hornhinde resulterede i blænding fra lyskilder, og dermed også et irriteret og nedsat syn.

I et forsøg på at give hornhinden ro, tilpassede Kaj en blød bandagelinse, som skulle skiftes hver femte dag.

En bandagelinse lægger sig beskyttende om hornhinden og giver den ro til at hele. En bandagelinse kan man sagtens se igennem og have styrker i.

Kunden mærkede heldigvis straks en stor forbedring af komfort, og efter 3-4 måneder var hornhinden betydelig mere klar.

Næste trin var en yderligere forbedring af synet. Kaj lavede en stor formfast kontaktlinse, der dannede et tårelag over hornhinden, så øjet blev holdt fugtigt. Løsningen bruges i dagtimerne sammen med en flerstyrkebrille, og om natten suppleres der med viskøse øjendråber.

Dette lyder som en meget kompleks løsning – men det virker, hvilket er vigtigst, også for øjensundheden.

 

Tre måneder gammel og øjenopereret

Det sidste eksempel er virkelig inspirerende og fascinerende. På vores speciallinseklinik arbejder vi ikke blot med udbedrende tiltag men også forebyggende, som vi nu skal se 😊

Det hænder desværre, at børn fødes med grå stær (uklar øjenlinse) eller andre defekter. Det er uhyre vigtigt at få rettet op på synsfejl hos spædbørn meget tidligt, da det ellers vil påvirke, hvordan deres syn trænes og udvikler sig på længere sigt.

Grå stær var netop scenariet hos en af de yngste kunder, Kaj har haft i sin ”stol”. Den tre måneder gamle klient var født med grå stær, og efter sin grå stær-operation var det vigtigt hurtigst muligt at give spædbarnet det bedst mulige syn.

Kaj satte en lille blød og speciallavet kontaktlinse i babyens øjne, så barnet kunne se, udvikle og træne sit syn. Dette er dén altafgørende faktor for barnets syn i fremtiden.

Uden Kajs behandling, ville barnet måske aldrig have udviklet sit syn optimalt, hvilket på længere sigt kunne blive problematisk, både hvad angår styrker og samsyn.

Forældre og barn blev af sygehuset henvist til Kaj, da Kaj er en af de få, som kan afhjælpe en sådan situation.

Kaj har gennem årene lært sig selv nogle gode teknikker, når det kommer til at skabe et trygt, hyggeligt og venligt miljø for både børn og forældre.

Legetøj, flotte billeder, svøb, mv, er nogle af værktøjerne, der er i brug, når Kaj skaber ikke bare en god synsoplevelse, men også en god optikeroplevelse for de helt små.

Kaj er enestående i speciallinsebranchen, og en af de store drivkræfter i vores speciallinseklinik.

Tillidsforholdet mellem Kaj og hans kunder – store som små – er unikt, og tillægges den særlige kombination af Kajs utrolige faglighed og hans hjertevarme personlighed.

 

Hos Heiko Stumbeck holder vi alle muligheder åbne, så vi kan hjælpe ALLE kunder.

På vores specialklinikker kan du søge råd om alt fra speciallinser og samsynsproblemer til tørre øjne.

De bedste brillehilsner

Heiko Stumbeck

Brille fra 80’erne tiltrækker opmærksomhed: – Folk stopper mig på gaden

Susanne har et klart fokus, når hun shopper. ”Jeg har det med briller som med tøj. Jeg vil hellere give lidt mere for god kvalitet og undgå den der ’brug og smid væk’-kultur.”

Klar, parat, sommer!

Vi går sommeren i møde, hvilket betyder at det er sæson for diverse festivaler og koncerter. Her er 6 gode råd så du kommer sikkert igennem sommeren.

15 års jubilæum for 2. generation

I denne måned har jeg 15 års jubilæum i Heiko Stumbeck. Jeg vidste fra barnsben, at jeg ville gå i min fars fodspor og blive optiker.

5 gode råd til allergi og kontaktlinser

Er du én af de mange, der døjer med allergi og bruger kontaktlinser? Vi har samlet 6 gode råd, der kan hjælpe dig igennem allergi sæsonen nogenlunde smertefrit.

Moscot – ikoniske briller og solbriller

Moscot – ikoniske briller og solbriller New York-style

5 smarte solbriller fra Heiko Shades

Heiko Shades er kvalitets solbriller til en god pris. Solbrillerne er produceret i Italien, med et ønske om at holde produktionen så ”lokalt” som muligt. Samtidig er Italien sammen med Japan kendt for deres høje kvalitetsniveau og innovative brilleproduktion.

Hos Heiko Stumbeck er ”det individuelle” nøgleord, når det kommer til service, design og produktvalg. Vi er bevidste om og går op i vores kunders unikke træk og forskellige behov.

Forårets fedeste solbrilletrends

Intet forår uden nye smukke solbriller.

Vi har samlet nogle af de smukkeste, fedeste, mest edgy og mest elegante af SS21-sæsonens solbriller.

Velbekomme.

MYKITA Acetat Renew

MYKITA Acetat Renew – Et mere klimavenlig brillevalg

Derfor er Götti briller noget for dig

Er du på udkig efter nye briller eller solbriller? Så tjek Götti Switzerland.

3 vilde nytårsbriller

2017 lakker mod enden, og hos Heiko Stumbeck tager vi afsked med et ordentligt brag. Vi har derfor fundet tre af de fedeste, vildeste og mest nytårsparate briller til din festgarderobe. Briller er nemlig ikke kun briller…

Share This