Samsynsklinik
Klinik for samsyn og neurooptometri
Lider du af dårligt eller manglede samsyn, kan du søge hjælp på vores klinik for samsyn og neurooptometri.
Dårligt samsyn er når dine øjne ikke arbejder godt nok sammen. Måske bliver du hurtigt træt, ukoncentreret, får hovedpine eller andre gener.
Book tid til en uforpligtende samtale og vurdering.
Dårligt eller manglende samsyn
Samsynsproblemer kan påvirke din hverdag via:
– Dobbeltsyn
– Balancebesvær
– Problemer med afstandsbedømmelse
– Fokuseringsbesvær
– Hovedpine
– Langsom læsehastighed
– Besvær med at forstå det læste
I Heiko Stumbecks samsynsklinik tager vores neurooptometrister Camilla Søsborg og Lene Møller Jensen sig af alle former for samsynsproblemer.
Samsynsproblemer er groft skitseret, når ens øjne ikke arbejder sammen, og man derfor kan have svært ved at fokusere og måske ser dobbelt.
Pris: 1498,- for udredning, 1298,- for tilrettelæggelse af forløb og efterfølgende 750,- pr kontrolbesøg.
Alle kan have brug for hjælp med samsynet
Der er særlig grund til at være opmærksom, hvis man har haft hjernerystelse eller andet hovedtraume. Mange børn og unge er ligeledes påvirket af dårligt samsyn.
Det er en generel opfattelse, at unge træner deres syn for lidt, og derfor har svært ved fx at holde fokus, når der skiftes synsafstand. Dette skyldes muligvis meget nærarbejde på telefon og computer.
Træning af øjet er ofte overset, men meget vigtigt for øjenmusklernes evne til at zoome ind. Dette er en af de mange problematikker, vores neurooptometrister Camilla Søsborg og Lene Møller Jensen kan hjælpe dig med.
Samsynsproblemer ses ofte hos børn og unge
Op mod 20% af en folkeskoleklasse har samsynsproblemer i større eller mindre grad.
Symptomer på samsynsproblemer er:
– Dit barn kan være længe om at læse
– Dit barn kan lide af hovedpine
– Dit barn kan have svært ved at vurdere afstande
– Dit barn kan have svært ved at koncentrere sig om nærarbejde som læsning og skærmarbejde
– Dit barn kan have tendens til at lukke det ene øje ved fokusering
Samsynsproblemer er ganske ufarlige men skal afhjælpes med øvelser, træning og evt prismebriller eller læsebriller.
Vi står altid til rådighed for en uforpligtende samtale og synstjek, hvis du gerne vil vide mere om samsynstræning, og hvordan samsynstræning kan hjælpe dit barn.
Sport, samsyn og neurooptometri
De seneste år har sportsverdenen fået øjnene op for samsynstræning, og både håndbold- og fodboldlandsholdet for herre har inkluderet samsynstræning som en del af deres forberedelser.
Også i motorsport og E-sport er samsynstræning en væsentlig del af træningsprogrammet.
Med samsynstræning bliver man beviseligt bedre til balance, øje-/håndkoordination, fokusering og afstandsvurdering.
Måske du gerne vil være bedre til E-sport eller fodbold – så kan du træne dit samsyn.
Men samsynstræning kan også mærkes, når det fx kommer til at køre bil til daglig.
Hvis du kunne tænke dig at høre mere om samsyn og træning heraf, eller vil du gerne have en uforpligtende samtale med en af vores neurooptikere, så book gerne en tid.
Sundt samsyn er bæredygtigt
Samsynsproblemer kan især være hæmmende for den faglige og fysiske udvikling. Det er som nævnt vigtigt for skolebørn at have et godt samsyn.
Ved at sætte fokus på og brede budskabet om samsynsproblemer, støtter vi op om FN’s Verdensmål 3 og 4. Vi ønsker at bidrage til sundhed, trivsel og kvalitetsuddannelse for alle.
Det kan vi bl.a. gøre ved at oplyse og hjælpe de, der lider af samsynsproblemer, og som kan have udfordringer med læsning og indlæring grundet dårligt samsyn.
Medieomtale
Vi har et tæt samarbejde med Ida Holst skole i Svendborg og Giersings Realskole i Odense, hvor vi screener for samsynsproblemer hos elever fra 2-5 klassetrin. Læs mere om vores samarbejde med skolerne her.
Samsyn: forskning og relevante kilder
Både nationalt og internationalt forskes der i samsynsudfordringer – hvordan påvirker det fysisk og psykisk, og ikke mindst hvordan det kan trænes.
Heiko Stumbeck benytter sig bl.a.af TrainYoursEyes-træningsforløb, når vi tilrettelægger træningsprogrammer for vores kunder.
På Train Your Eyes hjemmeside finder du en fin introduktion, oversigt og kildehenvisninger til den nyeste forskning inden for samsynsudfordringer. Se her.
Har du yderligere spørgsmål eller informationer, du ikke synes fremgår, så er du velkommen til at rette henvendelse direkte til os her.