MENU
X

Speciallinser

 

 

  Læs mere om

    Natlinser/Ortho-K

    Langtidslinser

    Formfaste linser

    Post Surgery-linser

    Hybridlinser

    Sclerallinser

    Bandagelinser

    Clearcolor linser

 

 

Natlinser/Ortho-K-linser

Få et klart syn – uden brug af briller eller kontaktlinser
Går du og drømmer om at kunne se helt klart og tydeligt uden at skulle bruge briller eller kontaktlinser? Natlinser er et nyt alternativ til laseroperation, og kan give dig frihed til at se perfekt hele dagen igennem.

Natlinsen er en formfast linse, som man sover med om natten. Linsen omformer din hornhinde i løbet af natten, og når du står op, tages linsen ud og du ser klart og tydeligt hele dagen igennem – uden at skulle bruge briller eller kontaktlinser.

Øjets hornhinde er fleksibel og natlinserne er faste linser, der som en form tilpasser hornhinden, mens du sover. Effekten varer i minimum 16 timer, efter linserne er taget ud. Jo lavere styrke, man har, jo længere kan effekten vare.
Herunder illustreres, hvordan linsen omformer hornhinden.

Sådan virker natlinser
(Illustration fra Advantage Vision)

Effekten af natlinserne er ikke permanent. Dvs. at hvis man ikke sover med natlinserne, vil synet vende tilbage til udgangspunktet i løbet af nogle dage.
Natlinser er et godt og naturligt alternativ til en øjenoperation.

Hvem kan få natlinser?
Natlinser kan bruges til at korrigere nærsynethed op til styrker på -4,50. Har man bygningsfejl, er natlinser en mulighed, hvis bygningsfejlen maksimalt er -2,50. Der kan gå 3-12 dage, før den fulde effekt af natlinserne er tydelig. Dette afhænger blandt andet af styrkerne.

Sådan kommer du i gang
Hos Heiko Stumbeck tilbyder vi natlinser, som kommer fra vores samarbejdspartner Ens Eyes. Kunne du tænke dig natlinser eller ønsker du at vide mere om, hvorvidt det er en god løsning for dig, skal du tage kontakt til os i afdelingen i Odense.
Bestil tid hos vores natlinsespecialist Sune Zoffmann. Sune vil sørge for, at dine øjne og styrker bliver målt grundigt op. Da linsen skal speciallaves til dig, benytter vi et særligt måleinstrument, der hedder en topograf. Topografen kortlægger øjets overflade, så der kan bygges en linse, der passer perfekt.
Når linserne er klar til dig, vil du komme ind til tilpasning og instruktion i brugen af natlinserne. De første dage vil der være daglig kontrol, så vi kan sikre, at der er en effekt og linserne ikke giver gener.

Priser på natlinser
Natlinser er linser, der er tilpasset individuelt til den enkelte bruger, derfor er prisen også en lidt anden end ved andre linsetyper. Hos Heiko Stumbeck tager vi et opstartsgebyr på 2.500 kr. For det beløb indgår en opstartspakke med renseprodukter, samt alle kontroller de første to måneder. Hvis der skulle opstå behov for korrektion af linserne indenfor de to første måneder, bliver det også dækket af opstartsgebyret.
Efter de to første måneder vil du få en kontrol en gang hver halve år, samt udskiftning af linserne én gang årligt. Du skal betale dette opstartsgebyr inden linserne bliver sat i produktion. Senest efter to måneder vil der begynde en månedlig betaling af leje af natlinserne. Det beløb vil være på 298 kr./ md. via PBS.
Hvis der skulle ske noget selvforskyldt skade eller bortkomst af dine linser, vil du skulle betale 700 kr./ linse.

Nyttig viden
Et sæt natlinser holder i et helt år, såfremt de vedligeholdes som anbefalet.
Man betaler hver måned på abonnement, ligesom med almindelige kontaktlinser.

Vil du vide mere eller bestille tid, så book din tid hos Sune her:
Book en tid.


 

     

LangtidslinserLunelle langtidslinser

Langtidslinser er fællesbetegnelsen for bløde og hårde kontaktlinser, som man går med i 3 måneder ad gangen eller længere. Langtidslinser fås med en levetid på op til to år, og er typisk et rigtig godt valg til folk, der har meget specielle øjne, specielle styrker, store bygningsfejl eller lignende.

De har den fordel, at linserne ofte kan tilpasses langt bedre til en persons synsbehov end de almindelige kontaktlinser. Mange af disse linser speciallaves til den enkelte kunde, og derfor er prisen også højere end på almindelige linser.

Hos Heiko Stumbeck har vi stor erfaring med tilpasning af langtidslinser.

 

 

 

 

   

Formfaste linser (Cornealinser)Topografi

Formfaste linser er det, man førhen kaldte for "hårde linser". De kaldes også Cornealinser; "Cornea" betyder hornhinde. 
Formfaste eller formstabile linser, som de også kaldes, bliver tilpasset efter en nøje topografi (se billede), hvor der tages et landskabsbillede af øjets overflade. Dette gøres for at kunne tilpasse linsen specielt til det enkelte øje.

Denne type linse kan tilpasses til alle typer øjne og kan også laves som speciallinse fx til irregulære hornhinder eller keratoconus.

Formfaste linser kræver som oftest længere tid at vænne sig til. Det skyldes netop, at de er formfaste.

 

 

 

   

Post Surgery-linser

Post Surgery-linser er betegnelsen for linser, som man kan få brug for, hvis man har været udsat for en fejlslagen laseroperation.
Har man været så uheldig, at synet stadig ikke er korrigeret, kan man med en specialtilpasset linse, korrigere synsfejlen samtidig med, at der tages højde for hornhindens ændrede form.

 

 

   

Hybridlinser

Hybridlinser er betegnelsen for kontaktlinser, der kombinerer det bedste fra formfaste og bløde linser. Formfaste kontaktlinser har altid været de linser, der tilbyder det absolut skarpeste syn, hvor de bløde linser til gengæld kan tilbyde et højere niveau af komfort og en kortere tilvænningsperiode.
Hybridlinser er således en kombination af disse to. Med en formfast midte og et blødt skørt udenom, får bæreren fantastisk skarpt syn uden at give køb på komforten.

Hybridlinsens kvaliteter

(Illustration fra Volunteer Eyecare)

 

 

   

SclerallinserSclerallinse

Sclerallinser er en form for støttelinse, der udover hornhinden også dækker øjets hvide del (Sclera). Sclerale linser er typisk store i diameteren for, at de kan dække både hornhinden og en stor del af sclera. Denne type linse er et vigtigt redskab til meget uregelmæssige hornhinder, specielt i forbindelse med keratoconus, da de giver et større støtteområde. 

Linserne er overraskende komfortable at bære på trods af den store størrelse.

 

 

 

   

Bandagelinser

Med bandagelinser menes linser, der benyttes til at beskytte øjet  i forbindelse med heling - fx hvis der er sårdannelse på øjet. Bandagelinser indkapsler hornhinden og mindsker derfor den irritation eller smerte, der kan opstå, hver gang øjenlåget blinker ned over øjet.

Bandagelinser kan også være med til at beskytte øjet mod infektion, hvis der er højnet risiko for dette. 
Man kan opfatte bandagelinser som en slags plaster til øjet.

I dag bruger man almindelige linser som bandagelinser. Særligt gode er silikone-hydrogel-linser, da der er høj iltgennemtrængning til øjet.

 

 

   

Clearcolor linser

Clearcolor linser giver dig mulighed for at ændre din øjenfarve med en enkelt linse. Det er en speciallinse, hvor det er vigtigt, at du tager din optiker med på råd. Det er en kosmetisk linse, der med sin farvede overflade giver dig mange muligheder, hvis du hele livet har drømt om dybblå eller hasselnøddebrune øjne.

Clearcolor linserne tilbyder noget til alle: fra små farveændringer til et blændende nyt look. Du får optimal bevægelse, god komfort og smukke øjne med disse farvede linser.

De farvede linser har en lavere iltgennemtrængning end andre linser, hvilket resulterer i, at dit øje ikke får nok ilt, hvis du bærer dem en hel dag. Den lave iltgennemtrængning, kan derfor resulterer i tørre øjne, hvis du bærer dem hensynsløst. Husk derfor, at du hverken kan sove med disse linser eller bære dem for længe af gangen. Nogle farvede linser kan godkendes til at blive båret hele dagen, men tag altid snakken med din optiker om det først.

Derudover bliver der stillet høje krav til hygiejnen, hvor det er vigtigt, at du husker at rense dem grundigt både før og efter brug for at minimere bakterierne.

Du finder ydermere også en variant, der går under navnet Halloween-linser. De er heller ikke egnet til daglig brug, da deres iltgennemtrængning også er utroligt lav sammenlignet med almindelige linser.

Tag altid din optiker med på råd, når du overvejer kosmetiske linser som disse. Det er vigtigt, at du passer godt på dine øjne, derfor skal du altid tage en fagekspert med på råd, så du ikke udsætter dine øjne for unødig skade.