fbpx

Linsevæske

Det er vigtigt, at kontaktlinsebrugere vælger den rigtigt linsevæske til deres linser og behov.

I dag findes der mange forskellige linsevæsker til både bløde og hårde linser – også uden konserveringsmidler til de, der har brug for et allergivenligt alternativ. 

 

linsevæske til alle kontaktlinser

Forskellige linser, forskellige væsker

Der findes mange forskellige typer af kontaktlinser, som er lavet af forskellige materialer. Derfor er der naturligvis også flere typer rensevæske, og det er vigtigt for dig at vide, hvilken linsevæske der passer til netop dine linser.

Udvælgelsen af væsken bør altid ske i samarbejde med din optiker – den rette pleje minimerer risikoen for infektioner. Du kan få svar på de mest gængse spørgsmål herunder.

 

Vælg de linsevæsker din optiker anbefaler

Det er vigtigt at understrege, at du kun bør bruge de linsevæsker, som er udvalgt i samarbejde med din optiker. I vores butikker og på vores webshop, har vi samlet de bedste kontaktlinsevæsker til alle typer af kontaktlinser.

En af vores bestsellere til bløde og hårde linser er Regard Multi Purpose, som er fri for konserveringsmidler og derfor er velegnet til personer med allergi eller irriterede øjne. Døjer du med tørre øjne, vil den sterile og lindrende øjengel Thealoz Duo, næsten være uundværlig.

 

frugtige endagslinser

FAQ / Ofte stillede spørgsmål om linsevæske

Hvordan virker Alt-i-én-linsevæske? (Multi-Purpose Solution)
Dette er den mest almindelig type rensevæske på markedet, og produktet gør linsepleje til en leg. Du rengør, beskytter og desinficerer linsen på en og samme tid – uden brug af andre væsker. Derudover indeholder væsken såkaldte agenter, der gør, at kontaktlinserne bedre holder fugten i løbet af dagen.

Hvad er Hydrogen-baseret peroxid?
Denne linsevæske indeholder hydrogenperoxid, som effektivt trænger ind i linsen, og rengør den i dybden. Rengøringen sker gennem en kemisk proces, da linsen ligger i syre, som forvandles til en ufarlig saltopløsning. Denne linsevæske er et godt valg for dig med følsomme øjne, og den indeholder ingen konserveringsmidler, som kan fremprovokere allergiske reaktioner.

Hvordan virker en saltopløsning?
Den naturlige opløsning bruges til at skylle kontaktlinserne efter rengøring og for at forberede isætningen af linsen i øjet. Hvis du taber linsen i vasken eller på gulvet, er saltopløsningen også godt som rensemiddel.

Hvad er en cleaner?
Denne væske skal dagligt bruges til rengøring af linsen. Den er fremstillet til dig, som får belægninger på linserne, fordi du bruger dem i længere tid, og væsken kan enten dryppes på eller gnides ind i linsen. Husk at følge brugsanvisningen.

Hvad er komfortdråber?
Dråbernes, som også kaldes tåresubstitutter, er et godt supplement, hvis du har tendens til tørre øjne, når du har linser i. Når du føler tørhed og irritation i øjet, drypper du blot et par dråber direkte i øjet, og straks efter vil øjet igen føles naturligt og behageligt. Dråberne kommer i små, transportable enheder, som let kan tages med på tur.