fbpx

Natlinser – Slip for briller og linser

Er du træt af at bruge briller og linser? Som en af de specialiserede optikere på markedet introducerer vi natlinsen. Natlinser giver dig mulighed for at se perfekt hele dagen uden brug af andre optiske hjælpemidler.

Natlinser, også kaldet Ortho-K linser, er formstabile kontaktlinser, som du kun bruger om natten. Mens du sover omformer natlinsen din hornhinde, således at du, når du tager linsen ud om morgenen, ser du perfekt i minimum 16 timer.

Hvem kan bruge natlinser?

Natlinser kan korrigere nærsynethed op til -5,50D, hvilket vil sige 75% af ALLE nærsynede. Natlinser er oprindeligt fremstillet til børn som et middel mod nærsynethed, men også voksne kan anvende natlinser.

Børn og natlinser

Natlinser kan bruges af børn helt ned til 6 års alderen. Da natlinsen kun skal være i imens barnet sover, så slipper man for eventuelle linseproblemer i løbet af dagen og aftenen, hvor man ikke altid er ved barnet og kan hjælpe det.

Natlinsen har vigtigst af alt en forebyggende effekt på nærsynethed. De fleste nærsynede børn og unge vil løbende stige i styrke og blive mere nærsynede. Denne udvikling fortsætter for de fleste frem til ca. 30-års alderen. Således kan et barn i et tænkt eksempel starte ud med en styrke på -1 og måske i en alder af 30 år være endt på -5, hvilket er en markant forringelse af synet. Brugen af natlinser bremser denne udvikling.

 

Hvem har glæde af natlinser?

Det korte svar er ALLE, der er nærsynede op til 5,50D. De fleste vil gerne leve et liv uden brug af briller og linser, og dette problem kan natlinsen løse. Natlinser er særligt attraktive for aktive sportsudøvere såsom triatleter, cykelryttere, svømmere mv., da briller og linser kan være til gene og/eller tørre ud. Derudover er der også en del professioner som fx håndværkere og vejarbejdere, hvor brugen af almindelige linser kan være til besvær.

Natlinser eller laseroperation?

Natlinser giver ikke en vedvarende effekt, på samme måde som en operation gør. Hvis du stopper med at benytte dine natlinser, vil dit syn vende tilbage til udgangspunktet. Effekten ved operation eller brug af natlinser er dog den samme – en briller- og linsefri hverdag. Natlinser er et mindre invasivt og mindre risikofyldt alternativ til en laseroperation.

Hvordan bliver jeg natlinsebruger?

Først og fremmest vil vi gerne invitere til en uforpligtende samtale om natlinser, og hvad natlinser kan gøre for dig.

Da natlinsen er speciallavet, så den passer til præcis din hornhinde, skal der laves opmålinger af hornhinden. Dette sker via en topografi, hvor hele hornhindens overflade kortlægges. Topografien vil også vise, om man er en velegnet kandidat til natlinser, da ikke alle hornhinder kan korrigeres tilfredsstillende. En topografi er risiko- og smertefri.

Kunne du være interesseret i en uddybende samtale om natlinser?
– 
Book tid i en af vores fire afdelinger.