Bliv fri for briller og linser om dagen

Et hverdagsmirakel for nærsynede

Natlinser forandrer dit syn, mens du sover

Natlinser, også kaldet Ortho-K linser, fungerer ved at omforme de yderste lag af hornhinden, mens du sover. Der er altså tale om en ikke-kirurgisk behandling, som bruges til at forbedre synsevnen hos nærsynede.

Du sover med de formstabile linser om natten, fjerner dem om morgenen og vågner op til en markant forbedret eller fuldkommen synsevne.

Du kan få natlinser, hvis du er nærsynet (op til -5,50 D) og er uden for store bygningsfejl.

 

Natlinser tilpasses af vores specialister

Som specialiseret optiker tilbyder Heiko Stumbeck Ortho-K linser, som er den eneste dansk producerede natlinse.

Vores linsespecialister kan vurdere, om dine øjne egner sig til at bruge natlinser. Da natlinsen er speciallavet, så den passer til præcis din hornhinde, skal der laves opmålinger af hornhinden.

Det sker via et topografimål, hvor hele hornhindens overflade kortlægges. Topografimålet vil vise, om du er en velegnet kandidat til natlinser, da ikke alle hornhinder kan korrigeres tilfredsstillende. En topografiopmåling er risiko- og smertefri.

Vil du vide mere om videnskaben bag Natlinser, kan du læse et uddrag af den seneste danske forskning i Ortho-K linser her.

 

natlinser tilpasses
fordele ved natlinser

Hvem kan bruge natlinser?

Natlinser er særligt fordelagtige for dig, der har en aktiv hverdag – enten på dit job eller i din fritid, eller de der oplever en kontinuerlig stigning i nærsynethed og ønsker det bremset. Natlinser er især attraktive for:

Sportsudøvere, f.eks. svømmere, surfere, triatleter, cykelryttere m.fl, som er i kontakt med vand, vind osv.

Håndværkere eller andre professioner, hvor almindelige briller eller linser kan være til gene og/eller tørre ud.

Nærsynede børn helt ned til 6 års-alderen

Nærsynede, som har overvejet en laseroperation, men ikke ønsker et kirurgisk indgreb.

 

FAQ / Ofte stillede spørgsmål om natlinser

Kan det virkelig passe, at natlinser allerede virker efter første nat?
Ja. Allerede efter første nat med natlinser vil du opleve en synlig forandring. Afhængig af dit syn vil du efter 3-12 dage opnå den fuldstændige virkning af linserne.

Hvor lang tid holder effekten af natlinser?
Effekten af natlinser holder hele dagen, minimum i cirka 16 timer. Når du stopper med at bruge natlinserne, vil hornhinden i løbet af kort tid finde tilbage til sin oprindelige form. Dit syn vender altid tilbage til udgangspunktet.

Giver brugen af natlinser nogle bivirkninger?
Modsat en laseroperation er natlinser et ikke-kirurgisk indgreb. Natlinser giver ingen alvorlige bivirkninger. Når du begynder på natlinser, skal du forvente et kontrolbesøg om ugen hos din optiker, for at sikre den ønskede effekt. Derefter skal du komme til kontrol hvert halve år.

Er det ikke ubehageligt at sove med linser?
Hvis linsen sidder korrekt, og alle hygiejnerelaterede forhold er opfyldte, giver natlinser ingen ubehag. For langt de fleste er tilvænningstiden kort.

Kan alle nærsynede bruge natlinser?
Nej. Personer med øjensygdomme må ikke bruge natlinser. Vores natlinsespecialister kan ved en synsundersøgelse vurdere, om dine øjne er egnede til brugen af natlinser.

Må børn bruge natlinser?
Natlinser kan bruges af børn helt ned til 6 års-alderen. Faktisk er natlinser oprindeligt fremstillet til børn som et forebyggende middel mod nærsynethed, da Ortho-k linser kan bremse udviklingen af nærsynethed. Lidt ligesom en bøjle der modvirker skæve tænder.