fbpx

Natlinser/ortho-k linser

 Bliv fri for briller og linser om dagen med natlinser/ortho-k linser. Et hverdagsmirakel for nærsynede

 

Ortho-k linser

Ortho-k/natlinser forandrer dit syn, mens du sover

Natlinser, også kaldet Ortho-K linser, omformer de yderste lag af hornhinden, mens du sover. Det er en ikke-kirurgisk behandling, som forbedrer synsevnen hos nærsynede.

Man har kun linsen på, mens man sover. Du kan få natlinser, hvis du er nærsynet (op til -5,50 D) og med moderate bygningsfejl. 

Pris 298,- pr. md. plus væsker. Der er et opstartsgebyr på 2500,-. Gebyret skyldes, at linsen er speciallavet. Dette kræver en del optikertid til designproces, test, analyse og opmåling, 

Nat-/otho-k-linser er samtidig en af de mest effektive metoder, når man forebygger og behandler nærsynethed hos børn og unge. Det kan du læse mere om her

Ortho-k linser tilpasses af vores specialister

Som specialiseret optiker tilbyder Heiko Stumbeck natlinser/ortho-K linser, som er den eneste dansk producerede natlinse.

Vores linsespecialister kan vurdere, om dine øjne egner sig til at bruge natlinser. Da natlinsen er speciallavet, så den passer til præcis din hornhinde, skal der laves opmålinger af hornhinden.

Det sker via et topografimål, hvor hele hornhindens overflade kortlægges. Topografimålet vil vise, om du er en velegnet kandidat til natlinser, da ikke alle hornhinder kan korrigeres tilfredsstillende. En topografiopmåling er risiko- og smertefri.

Vil du vide mere om videnskaben bag Natlinser, kan du læse et uddrag af den seneste danske forskning i Ortho-K linser her.

Tilpasning af natlinser
Ortho-k giver frihed

Hvem kan bruge Ortho-k/natlinser?

Natlinser er særligt fordelagtige for dig, der har en aktiv hverdag – enten på dit job eller i din fritid, eller de der oplever en kontinuerlig stigning i nærsynethed og ønsker det bremset. Natlinser er især attraktive for:

Sportsudøvere, f.eks. svømmere, surfere, triatleter, cykelryttere m.fl, som er i kontakt med vand, vind osv.

Håndværkere eller andre professioner, hvor almindelige briller eller linser kan være til gene og/eller tørre ud.

Nærsynede børn helt ned til 6 års-alderen har gavn af natlinser som forebyggende tiltag mod stigende styrker. Vores myopi-specialister arbejder aktivt på at sikre børn og unges syn på langt sigt – her er natlinser /ortho-k linsen et vigtigt redskab. 

Nærsynede, som har overvejet en laseroperation, men ikke ønsker et kirurgisk indgreb.

Kundernes oplevelse

Det kræver tid, viden og erfaring, før en optiker kan tilpasse disse specialdesignede formfaste linser, og ikke alle nærsynede kunder egner sig til at få natlinser.

Vi har arbejdet med natlinser gennem mange år og ved, hvor vigtigt forarbejde og screening er, før vi starter en kunde op på natlinser.

Via en grundig samtale, en synsprøve og en topografisk måling vurderer vi, om vi succesfuldt kan gå videre med tilpasningen.

Vi starter ingen op, hvis vi ikke føler os overbevidste om, at løsningen passer godt til den individuelle kunde, men du er altid velkommen til at få en uforpligtende vurdering, hvis du overvejer natlinser.

Denne screeningproces, kombineret med høj faglighed, mange års erfaring og godt udstyr, er med til at sikre en meget høj succesrate (tæt på de 100%) for de natlinsebrugere, vi starter op.

Natlinsebruger Bettina Bachmann Feder fortæller her om hendes oplevelse med opstart og brug af natlinser, og hvilken frihed det giver hende at slippe for briller og linser i dagtimerne.

FAQ / Ofte stillede spørgsmål om natlinser

Kan det virkelig passe, at natlinser allerede virker efter første nat?
Ja. Allerede efter første nat med natlinser vil du opleve en synlig forandring. Afhængig af dit syn vil du efter 3-12 dage opnå den fuldstændige virkning af linserne.

Hvor lang tid holder effekten af natlinser?
Effekten af natlinser holder hele dagen, minimum i cirka 16 timer. Når du stopper med at bruge natlinserne, vil hornhinden i løbet af kort tid finde tilbage til sin oprindelige form. Dit syn vender altid tilbage til udgangspunktet.

Giver brugen af natlinser nogle bivirkninger?
Modsat en laseroperation er natlinser et ikke-kirurgisk indgreb. Natlinser giver ingen alvorlige bivirkninger. Når du begynder på natlinser, skal du forvente et kontrolbesøg om ugen hos din optiker, for at sikre den ønskede effekt. Derefter skal du komme til kontrol hvert halve år.

Er det ikke ubehageligt at sove med linser?
Hvis linsen sidder korrekt, og alle hygiejnerelaterede forhold er opfyldte, giver natlinser ingen ubehag. For langt de fleste er tilvænningstiden kort.

Kan alle nærsynede bruge natlinser?
Nej. Personer med øjensygdomme må ikke bruge natlinser. Vores natlinsespecialister kan ved en synsundersøgelse vurdere, om dine øjne er egnede til brugen af natlinser.

Må børn bruge natlinser?
Natlinser kan bruges af børn helt ned til 6 års-alderen. Faktisk er natlinser oprindeligt fremstillet til børn som et forebyggende middel mod nærsynethed, da Ortho-k linser kan bremse udviklingen af nærsynethed. Lidt ligesom en bøjle der modvirker skæve tænder.