MENU
X

Kontaktlinser

 

 

  Læs mere om

    God linsehygiejne

    Tips til isætning af  kontaktlinser

     Langtidslinser

     Natlinser

    Karindvækst

    Vælg den rigtige linsevæske

    Kontaktlinser og UV-beskyttelse

    Hvorfor vælge kontaktlinser?

 

Kontaktlinser er en rigtig smart opfindelse , der på mange måder kan berige ens liv. Ikke alle mennesker føler, at briller er deres stil, ligesom nogle af andre årsager kan finde briller upraktiske. Kontaktlinser fås til alle almindelige typer af synsproblemer, som nærsynethed, langsynethed, astigmatisme (bygningsfejl) og presbyopi (alderssyn). 

Det er vigtigt at respektere ens øjne, når det kommer til kontaktlinser, for man skal tænke på, at kontaktlinser sidder helt inde i øjet, og det skaber nogle unormale forhold for øjet og dets funktioner. Det er rigtig vigtigt at bruge linserne, som optikeren siger, man skal. Det er fx en rigtig dårlig idé at sove med endagslinser i, da man kan risikere at gøre skade på øjnene. På samme måde er det ikke smart at forsøge sig frem med døgnlinser, da ikke alles øjne kan tåle det lige godt. Alt efter ens behov og temperament kan man i samråd med optikeren bestemme, om man skal bruge endags- eller månedslinser. Det er også muligt at få langtidslinser, hvis man har specielle øjne.


Hos Heiko Stumbeck tilbyder vi mange forskellige slags kontaktlinser, og vi har ekspertisen til at hjælpe dig med at finde de bedste linser til dig. 

Her på siden finder du information om fx, hvilken linsevæske du skal bruge til rengøring af dine linser, gode råd om hygiejne samt videoer med instruktioner til, hvordan du tager linser i og ud. 

Har du spørgsmål om kontaktlinser? Så har vi samlet en række af ofte stillede spørgsmål om kontaktlinser

 


 

Lidt om god linsehygiejne

Der er garanteret mange flere end man tror, der ikke heeelt følger optikerens instruktioner, når det kommer til god hygiejne i forbindelse med kontaktlinsebrug. Sommetider kan nogle af formaningerne godt gå glemt i den daglige trummerum. Derfor har vi her valgt at bringe kontaktlinsebærernes syv dødssynder. Er du også skyldig i nogen af dem?

 

Linsebrugernes 7 dødssynder

1. Du vasker ikke hænder, før du håndterer dine linser
At vaske hænder før du håndterer dine linser, er det absolut bedste du kan gøre for at holde dine linser og øjne sunde. Tænk på alle de bakterier, du kommer i kontakt med i løbet af dagen: dørhåndtag, keyboards, alt muligt. De mikrober, som er på tingene overføres til dine linser og sidenhen til øjet. Det kan give store problemer for dine øjne og give ubehagelige infektioner. I sidste ende kan de endda skade dit syn. Så begynd at vask!

Et tip: brug sæbe uden lotion i og vask hænderne grundigt! Altså i mere end 5 sekunder. Tør hænderne i et rent håndklæde.

 

2. Du skifter ikke hele gårsdagens linsevæske.
I stedet topper du beholderen af med frisk linseopbevaringsvæske. Rigtig mange gør dette, men lad vær. Problemet med dette er, at de desinficerende, rensende midler i væsken bliver opbrugt, som linsen ligger i væsken. Gammel væske er altså meget ineffektivt til at rense linserne, og du kan risikere, at bakterier stadig sidder på linserne efter rensning.

Sørg desuden for at bruge rigeligt med væske i det hele taget.

 

3. Du springer gnubberiet over
Når du har taget linserne ud, så gnid linsen mellem to fingre. Dette vil hjælpe med at fjerne mere smuds fra linsen.

 

4. Du går med linserne længere, end du burde
Nogen mennesker skifter ikke deres kontaktlinser så ofte, som optikeren har anbefalet dem. Det er vigtigt at respektere optikerens viden på sit område, da det kan medføre irriterede og inficerede øjne, hvis man bruger linserne længere end anbefalet.

 

5. Du renser din kontaktlinsebeholder med vand fra hanen (eller slet ikke)
Hver dag skal du hælde brugt linseopbevaringsvæske ud, rense beholderen med kontaktlinsevæske eller saltvand og tørre den grundigt af med et rent håndklæde eller papir. Indtil du skal have linserne ud og igen og væske i beholderen, kan du med fordel opbevare den rengjorte beholder uden påskruet låg.

 

6. Du putter kontaktlinsen i munden for at fugte den, hvis den falder ud
Mange oplever det: kontaktlinsen ryger ud af øjet på et rigtig dårligt tidspunkt, hvor du fx ikke er hjemme og dermed ikke har adgang til kontaktlinsevæske eller ekstra linser. Hvis du ikke er forberedt på denne situation ved at have lidt remedier i din taske, på kontoret eller i bilen, så er der ingen god løsning på dette problem. Men der findes en meget dårlig løsning: i forsøget på at fugte linsen til isætning i øjet, vælger mange at putte linsen i munden. Men det er en rigtig dårlig idé, da vores spyt kan indeholde ca. 60.000 bakterier per dråbe. Så find hellere en anden løsning.

 

7. Du bruger en generisk kontaktlinsevæske
Det kan godt være, du altid har brugt den samme kontaktlinsevæske, men der er en grund til, at der udvikles nye hele tiden. Den grund er naturligvis, at de nye væsker passer bedre til linserne, deres materiale og opbygning. Snak med optikeren om, hvilken væske, der passer bedst til dine linser, men også til dine øjne. Hvis den ikke er kompatibel, kan du ende med at få tørre, røde, kløende øjne eller kontaktlinser, der let går i stykker.


 

 
Sådan tager du linser i og ud

Disse videoer viser dig, hvordan man håndterer og isætter kontaktlinser. Er du ny udi kontaktlinser, kan du kigge ind til Heiko Stumbeck - vi giver dig gerne et godt tip med på vejen.


       

 


 

Langtidslinser

Langtidslinser er fællesbetegnelsen for bløde og hårde kontaktlinser, som man går med i 3 måneder ad gangen eller længere. Langtidslinser fås med en levetid på op til to år, og er typisk et rigtig godt valg til folk, der har meget specielle øjne, specielle styrker, store bygningsfejl eller lignende.

De har den fordel, at linserne ofte kan tilpasses langt bedre til en persons synsbehov end de almindelige kontaktlinser. Mange af disse linser speciallaves til den enkelte kunde, og derfor er prisen også højere end på almindelige linser.

Hos Heiko Stumbeck har vi stor erfaring med tilpasning af langtidslinser. 


  

 Natlinser 

Natlinser


Klart syn – uden brug af briller eller kontaktlinser
Går du og drømmer om at kunne se helt klart og tydeligt uden at skulle bruge briller eller kontaktlinser? Natlinser er et nyt alternativ til laseroperation, og kan give dig frihed til at se perfekt hele dagen igennem.

Natlinsen er en formfast linse, som man sover med om natten. Linsen omformer din hornhinde i løbet af natten, og når du står op, tages linsen ud og du ser klart og tydeligt hele dagen igennem – uden at skulle bruge briller eller kontaktlinser.

Øjets hornhinde er fleksibel og natlinserne er faste linser, der som en form tilpasser hornhinden, mens du sover. Effekten varer i minimum 16 timer, efter linserne er taget ud. Jo lavere styrke, man har, jo længere kan effekten vare.
Effekten af natlinserne er ikke permanent. Dvs. at hvis man ikke sover med natlinserne, vil synet vende tilbage til udgangspunktet i løbet af nogle dage.
Natlinser er et godt og naturligt alternativ til en øjenoperation.

Hvem kan få natlinser?
Natlinser kan bruges til at korrigere nærsynethed op til styrker på -4,50. Har man bygningsfejl, er natlinser en mulighed, hvis bygningsfejlen maksimalt er -2,50. Der kan gå 3-12 dage, før den fulde effekt af natlinserne er tydelig. Dette afhænger blandt andet af styrkerne.

Sådan kommer du i gang
Hos Heiko Stumbeck tilbyder vi natlinser, som kommer fra vores samarbejdspartner Ens Eyes. Kunne du tænke dig natlinser eller ønsker du at vide mere om, hvorvidt det er en god løsning for dig, skal du tage kontakt til os i afdelingen i Odense.
Bestil tid hos en af vores natlinsespecialister: Sune Zoffmann og Anna Jensen. De vil sørge for, at dine øjne og styrker bliver målt grundigt op. Da linsen skal speciallaves til dig, benytter vi et særligt måleinstrument, der hedder en topograf. Topografen kortlægger øjets overflade, så der kan bygges en linse, der passer perfekt.
Når linserne er klar til dig, vil du komme ind til tilpasning og instruktion i brugen af natlinserne. De første dage vil der være daglig kontrol, så vi kan sikre, at der er en effekt og linserne ikke giver gener.

Nyttig viden
Et sæt natlinser holder i et helt år, såfremt de vedligeholdes som anbefalet.
Man betaler hver måned på abonnement, ligesom med almindelige kontaktlinser.

Vil du vide mere eller bestille tid, så book din tid hos Anna eller Sune her:
Book en tid.


 

Karindvækst

Karindvækst er betegnelsen for en øjentilstand, hvor blodkarene i øjet begynder at vokse ind i hornhinden fra det omkringliggende hvide i øjet. Når man får karindvækst, skyldes det iltmangel i øjet. Karindvækst kan have alvorlige konsekvenser for øjet og for synet. Når hornhinden mangler ilt, vokser blodkarrene fra det hvide i øjet ind i hornhinden i et forsøg på at transportere nok ilt til den. 

Den britisk-australske optometrist Nathan Efron har udarbejdet en skala, som øjenlægen eller optikeren kan benytte til at bedømme graden af karindvæksten hos kunden/patienten. Skalaen er meget omfattende, og herunder ses et udsnit, som tydeligt viser graderne af karindvækst fra venstre mod højre. 


Efron's grading scale
 

Kontaktlinser og karindvækst
Brugen af kontaktlinser er den primære årsag til, at man får karindvækst. Langtfra alle, der bruger kontaktlinser, får karindvækst, men hvis man ikke følger optikerens anbefaling i forhold til brugen af linserne, kan man komme i risikogruppen.
En kontaktlinse sidder uden på øjet, som en hinde, og derfor er det vigtigt, at den har gode kvaliteter, som sørger for at holde øjet sundt. Nogle kontaktlinser er meget iltgennemtrængende, andre har et højt vandindhold. Hvis kontaktlinserne er for tykke, dårlige i kvalitet, sidder for stramt mv. kan det give karindvækst, ligesom forlænget brug af linser - fx døgnlinser - kan være en medvirkende årsag.
De fleste optikere fraråder brugen af såkaldte "partylinser" og andre farvede linser, da risikoen for a udvikle karindvækst er betydeligt forhøjet. Linser med farve i er tykkere end almindelige linser og er derfor ikke specielt iltgennemtrængende.
Døgnlinser er en anden risikofaktor. Nogle vælger at have døgnlinser, fordi de ikke vil tage linser af og på hver dag. Der er sket meget i udviklingen af døgnlinser, så de er meget bedre for øjnene, end de var førhen. Men langt de fleste optikere og øjenlæger er enige om, at det er en dårlig idé at sove med kontaktlinser i. Hvis man kan lade være, bør man lade være.

Konsekvenser af karindvækst
Karindvækst kan have alvorlige konsekvenser for øjet og synet. I mange tilfælde er man ikke selv klar over, at man har karindvækst, og derfor er det vigtigt at gå til linsekontrol minimum én gang om året hos sin optiker. Hvis karindvæksten ikke er meget voldsom, mærker man måske ingenting andet end lettere irriterede øjne, men konsekvenserne kan stadig blive det samme. 
Hvis karindvækst bliver rigtig alvorlig, kan man risikere at blive blind. Hvis karindvæksten opdages, og der tages forbehold, kan blodkarrene i hornhinden "tømmes" af sig selv, hvilket fjerner de umiddelbare gener. Men blodkarrene vil aldrig forsvinde helt, og derfor taler man om "spøgelseskar", altså tomme kar, der sidder foran synsfeltet og kan virke generende.
Hvis problemet opdages i god tid, bliver man som oftest anbefalet at skære ned på antallet af dage om ugen, man bruger linser. I de mere grelle tilfælde, frarådes man på det kraftigste aldrig at bruge kontaktlinser nogensinde igen. Så er man glad for at bruge kontaktlinser, skal man have respekt for sine øjne og gå til regelmæssig kontrol.

4 gode råd, hvis du vil undgå karindvækst

- Sørg for at gå til kontrol mindst én gang årligt

- Køb linser af god kvalitet - fx med høj iltgennemtrængning

- Tag briller på og giv øjnene luft flere dage om ugen

- Sov ikke med kontaktlinser på

 

 
Vælg den rigtige linsevæske 

Hvis du bruger månedslinser, døgnlinser eller 14-dageslinser, så er linsevæske rigtig vigtig for, at du kan holde dine kontaktlinser friske og rene dag efter dag. Renser og desinficerer du ikke dine linser ordentligt, risikerer du nemlig at få infektioner, da snavsede kontaktlinser tiltrækker bakterier, der kan skade dine øjne. Desuden sidder rene linser også bedre på dit øje og giver dig det mest optimale syn. 
Der findes forskellige typer af linsevæsker. Derfor er det vigtigt, at du vælger den linsevæske, som passer bedst til dit temperament, dine øjne og dit behov. 

Hos Heiko Stumbeck har vi et bredt udvalg af de bedste væsker på markedet, så du kan finde den helt rigtige til dig. Er du i tvivl om, hvilken linsevæske du skal bruge, kan du altid kontakte os. Så kan en af vores optikere vejlede dig. Her på siden kan du også læse meget mere om de linsevæsker, vi tilbyder hos Heiko Stumbeck.Huskeregler ved brug af kontaktlinsevæske
•    Du må aldrig bruge almindeligt postevand eller andre ikke-godkendte væsker til at skylle, rense, desinficere eller opbevare dine kontaktlinser. Det kan føre til irritation og infektion i dine øjne - og i værste fald kan det give dig alvorlige øjenskader.
•    Du skal læse den instruktion, der følger med din linsevæske. Så er du sikker på, at du får renset og desinficeret dine linser ordentligt.
•    Du skal altid vaske og tørre dine hænder grundigt, inden du renser dine linser.
•    Undgå at røre ved selve den åbning, hvor væsken kommer ud på din linsevæskeflaske.
•    Det er vigtigt, at du holder dit kontaktlinseetui rent ved altid at rengøre det efter brug og lade det stå åbent og lufttørre.Vælg den rigtige kontaktlinsevæske
En kontaktlinsevæske bruger du både til at skylle, rengøre, desinficere og opbevare dine kontaktlinser – og det skal ikke forveksles med saltvand. Derfor er det vigtigt, at du vælger produkter, som kan gøre alle fire ting, og ikke en væske, der kun renser eller desinficerer dine linser. Selvom du har skyllet linsen, er der nemlig stadig risiko for infektion, og lægger der protein på kontaktlinsens overflade, er det ikke nok at desinficere linsen – så skal den også renses grundigt. Nogle linsevæsker kan gøre det hele for dig, mens andre kun kan bruges til at rense, skylle, desinficere eller opbevare dine linser. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad produktet kan.

Har du sarte øjne, eller lider du af allergi, er det vigtigt at tage højde for dette, når du vælger linsevæske.
Har du bløde linser, kan linsevæsken Biotrue Multipurpose Solution være en løsning for dig med sarte øjne. Denne linsevæske er nemlig lavet med udgangspunkt i øjets biologi, og det gør den meget skånsom for øjet.
Oxysept 1 system kan også være en mulighed for dig med bløde linser og sarte øjne, da denne linsevæske ikke indeholder konserveringsmidler.
Lider du af allergi, overfølsomhed, eller har du sarte øjne vil vi anbefale, at du spørger en af vores optikere om, hvilken linsevæske du kan bruge til dine øjne og linser. 

Det er også vigtigt, at du vælger linsevæske alt efter, om du bruger bløde eller hårde linser.
Nedenfor kan du se, hvilke linsevæsker der passer til hhv. bløde og hårde kontaktlinser.

 

 

 

Der er også enkelte væsker, der kan gøre din kontaktlinse blødere og mere smidig til næste morgen. For eksempel Bostonsættet med en cleaner og conditioner. Cleaneren renser effektivt din linse og gør den klar til desinfektion. Til desinfektion og opbevaring af dine linser bruger du Conditioneren. Conditioneren har desuden også et særligt fugtmiddel, som smører linsen og gør den ekstra behagelig at have i øjet dagen efter.Sådan renser du dine linser med linsevæske
Når du skal rense dine linser, skal du altid starte med at vaske og tørre dine hænder grundigt. Dernæst renser du én linse ad gangen ved at lægge linsen i din håndflade og gnide begge sider af linsen med din lillefinger sammen med et par dråber linsevæske i 15-20 sekunder. Herefter skyller du linsen med linsevæske og lægger linsen i dit linseetui. Til slut fylder du etuiet med linsevæske og sætter låg på etuiet. I løbet af natten vil linsevæsken i etuiet rense og desinficere dine linser, så de er rene og klar til næste morgen. Når du tager linserne i brug igen, skal du huske at rengøre dit linseetui med varmt vand eller linsevæske og derefter lade det lufttørre. Så er det rent og klar til brug næste gang, du tager linserne ud.

Der findes dog mange forskellige linsevæsker, og der er forskel på, hvordan de forskellige linsevæsker fungerer, og hvordan du skal bruge dem. Derfor anbefaler vi, at du altid læser den instruktion, der følger med din linsevæske. Her på siden kan du neden for også læse mere om, hvordan du bruger de forskellige linsevæsker, som du kan købe hos Heiko Stumbeck. 

Bemærk!
Bruger du linsevæsken Aosept, Boston Cleaner & Conditioner, EasySept, Oxysept eller Total Care-produkter skal du rense dine linser på en særlig måde, der gælder for lige netop den linsevæske, du bruger. Læs derfor den indlægsseddel, der fulgte med din linsevæske, eller læs mere om, hvordan du bruger din linsevæske her på siden.

Læs mere om Heiko Stumbecks udvalg af kontaktlinsevæsker
Nedenfor kan du læse mere om de forskellige kontaktlinsevæsker, som du kan købe hos Heiko Stumbeck. Kan du ikke finde din linsevæske, hører vi gerne fra dig.

 

         

 

 

 

Aosept – til bløde linser – god til nybegyndere

Aosept er et rensesystem, som renser og desinficerer dine linser uden, at du først skal gnubbe linserne med linsevæske. Med Aosept putter du derfor dine linser i det medfølgende linseetui, som du så fylder med linsevæske. I løbet af de næste seks timer renser systemet dine linser, så de er rene og klar næste morgen. Inden du igen tager linserne i brug, skyller du dem med saltvand. Derefter er de klar til at sætte i.
Aosept er derfor en simpel og effektiv måde at rense dine linser på. Det er også en god mulighed for dig, som er nybegynder, og som vil være sikker på, at dine linser bliver renset ordentligt.

 

 

Biotrue Multipurpose Solution – til bløde linser – god til sarte øjne

Linsevæsken Biotrue Multipurpose Solution kan du bruge til bløde linser. Denne linsevæske egner sig godt til sarte øjne, da den blandt andet har den samme PH-værdi som dine naturlige tårer i øjet, og fordi den benytter et fugtningsmiddel, som findes naturligt i dine øjne. 

Linsevæsken er lavet med inspiration hentet fra øjets biologi. Det gør, at den arbejder ligesom øjet, og at den bedst muligt matcher øjets måde at rense og genfugte sig på.
Derfor er denne linsevæske en af de mest innovative væsker, og den giver en optimal komfort hver dag.

Denne linsevæske fungerer som en tre-i-en, så dine linser både kan skylles, rengøres og desinficeres med den samt bruges til opbevaring af dine linser.
Du bruger Biotrue Multipurpose Solution som en traditionel linsevæske. Dvs., at du gnider begge sider af dine linser i håndfladen med din lillefinger sammen med et par dråber linsevæske. Bagefter skyller du linserne med linsevæske og lægger linserne i dit linseetui. Så fylder du etuiet med linsevæske og sætter låg på etuiet. I løbet af natten renser og desinficerer linsevæsken dine linser, så de er rene og klar til næste morgen.
Du kan købe Biotrue Multipurpose Solution linsevæske på 300 ml eller i en rejseudgave med to pakninger på 60 ml. Rejseudgaven er let at have med på farten – og så må du have den med i din håndbagage i flyet.

 

Boston Cleaner og Boston Conditioner Solution – til bløde og hårde linser

Boston Cleaner er en rensevæske til både bløde og hårde kontaktlinser. Rensevæsken er let at bruge og skånsom mod øjnene. Den fjerner effektivt smuds på linserne og efterlader dem rene og klar til desinfektion. Da cleaneren er en rensevæske, renser den kun dine linser. Derfor skal Boston Cleaner suppleres med Boston Conditioner, som er en opbevaringsvæske, som desinficerer og blødgøre dine linser.

Da du skal bruge begge produkter for at rengøre og desinficere dine linser, adskiller måden, hvorpå du bruger væskerne sig fra den traditionelle måde at bruge kontaktlinsevæske på.
Du vasker først dine hænder grundigt. Så tager du en linse af gangen og lægger den i håndfladen. Dernæst gnubber du begge sider af linsen med 2-4 dråber Boston Cleaner rensevæske i ca. 20 sekunder. Derefter skyller du linsen med Boston Conditioner. Når det er gjort, lægger du linsen i dit linseetui og fylder etuiet med Boston Conditioner. Mens linserne opbevares i etuiet, bliver de desinficeret og blødgjort af opbevaringsvæsken. Efter fire timer – eller natten over – er linserne rene igen. Før du sætter linserne i igen, kan du med fordel fugte linserne med Boston Conditioner, da det vil gøre linserne ekstra bløde. Husk også at rengøre dit linseetui efter brug med varmt vand, så det er klar til brug næste gang, du tager linserne ud.

 

Consol cleaner – til bløde linser

Consol Cleaner er en rensevæske, du kan bruge til at rense bløde silikone-linser med. Da det er en rensevæske, kan den ikke bruges til desinficering eller opbevaring af dine kontaktlinser. Til dette kan du eksempelvis bruge linsevæsken Extend.

Før du renser dine linser, vasker du dine hænder grundigt. Derefter skal du rengøre en linse ad gangen ved at lægge den i din håndflade sammen med et par dråber Consol Cleaner. Så gnider du begge sider af linsen med linsevæsken i min. 15 sekunder. Dernæst er det vigtigt, at du skyller linsen, så der ikke sidder mere Consol Cleaner tilbage på linsen. Det kan du gøre med saltvand eller en anden linsevæske som fx Extend. Når du har renset dine linser, skal de opbevares i dit linseetui. Linseetuiet skal så fyldes op med en anden linsevæske end Consol Cleaner, da det kun er en rensevæske.

 

 

Crystal Cleaner – både til bløde og hårde linser

Crystal Cleaner er en effektiv rensevæske, du kan bruge til både hårde og bløde kontaktlinser. Rensevæsken er alkohol- og vandbaseret og hjælper med at sikre en høj synskvalitet og komfort uden at beskadige dine linser.

 

 

 

EasySept – til bløde linser

EasySept er en kontaktlinsevæske, du kan bruge til både rensning, desinfektion og opbevaring af alle typer bløde linser. Denne linsevæske er uden konserveringsmidler. Derfor er den særlig anvendelig for dig, som lider af allergi. Den er også velegnet til dig, som vil slippe for at gnubbe dine linser med linsevæske, eller som vil være sikker på, at dine linser bliver desinficeret godt nok. 

EasySept adskiller sig fra en traditionel linsevæske ved at have et særligt linseetui, hvori der ligger en neutraliseringsskive. Det er denne skive, der sammen med væsken renser og desinficerer dine linser, når de opbevares i etuiet.

Når du vil rengøre dine linser med EasySept, starter du med at vaske dine hænder grundigt. Dernæst tjekker du, at der i det særlige linseetui, ligger en neutraliseringsskive. Nu er du klar til at rense dine linser. Først sætter du din højre og venstre linse på kuplerne i linseetuiets kurv. Så lukker du kurven, mens du passer på ikke at klemme linserne fast. Herefter skyller du linserne i kurven med EasySept. Så fylder du linseetuiet med EasySept, sætter kurven med dine linser i etuiet og sætter låg på etuiet. Efter minimum seks timer i etuiet er dine linser renset og desinficeret.
Når du vil tage dine linser i brug igen, skal du blot tage linserne ud af etuiet og skylle dem med saltvand, og så er de klar til at blive sat i. Når du tager dine linser i brug igen, skal du huske at rengøre linsetuiet og lade det lufttørre uden låg, så det er klar til brug igen om aftenen.

Selvom denne linsevæske er effektiv i forhold til at rense og desinficere dine linser, er den skånsom mod selve linsen.

Bemærk!
Det er vigtigt at bemærke, at linserne ikke må sættes i øjet før, der er gået seks timer. Det skyldes, at linsevæsken består af en preoxid-opløsning, som kan skade dit øje. Når der er gået seks timer, er denne opløsning dog blevet forvandlet til en saltopløsning uden konserveringsmidler, og som derfor ikke skader dine øjne.
Hvis uheldet er ude, og du får Easysept i øjet, skal du straks tage linsen ud og skylle dit øje grundigt med vand.

 

Extend – til bløde og hårde linser

Extend er en alt-i-en kontaktlinsevæske. Den kan bruges til både rensning, desinficering, opbevaring og skylning af dine bløde eller hårde kontaktlinser.
Extend er en mild og skånsom linsevæske, der indeholder så få komponenter som muligt. Derfor er risikoen for irritation minimal.

Extend bruges som en traditionel linsevæske. Dvs., at du tager en linse og lægger den i din håndflade. Så gnider du begge sider af dine linser i håndfladen med din lillefinger sammen med et par dråber linsevæske. Bagefter skyller du linsen med linsevæske og lægger linserne i dit linseetui. Så fylder du etuiet med linsevæske og sætter låg på etuiet. I løbet af natten renser og desinficerer linsevæsken dine linser, så de er rene og klar til næste morgen. Linserne kan blive i etuiet med Extend linsevæske i op til 30 dage. Opbevarer du linserne i etuiet i længere tid, skal de rengøres på ny inden brug.
Når du tager dine linser i brug igen, skal du huske at rengøre dit linseetui – enten med varmt vand, saltvand eller Extend linsevæske.
Der følger et linseetui med, når du køber Extend linsevæske, da det anbefales, at du udskifter dit linseetui mindst én gang om måneden.

 

 

Oxysept 1 step– til bløde linser

Oxysept er et rensesystem, som du kan bruge til at rengøre dine bløde kontaktlinser. 
Oxysept benytter et 1-step system, som består af et særligt linseetui og en tablet, som både renser og desinficerer dine linser. 
Derfor er metoden til rengøring af dine linser med Oxysept linsevæsker anderledes:

Du vasker og tørrer først dine hænder. Dernæst tager du dine linser ud og anbringer dem i de korrekte linsekubler og lukker kublerne (undgå at linserne sidder i klemme). Så fylder du linseetuiet med Oxysept linsevæske op til stregen og putter en tablet i etuiet. Herefter anbringer du beholderen med linserne i linseetuiet med væsken og sætter låg på. Når det er gjort, skal du vende linseetuiet på hovedet mindst tre gange, så etuiets inderside bliver desinficeret. Tjek derefter om tabletten er nede i selve opløsningen. Efter nogle få minutter vil tabletten begynde at danne små luftbobler, og opløsningen vil blive rødlig. Dette indikerer, at en tablet er anbragt i etuiet, og at det er begyndt at blive opløst. På den måde kan du altid se, om du har husket at tilsætte en tablet. Linserne skal nu lægge i denne opløsning i minimum seks timer – men gerne natten over – da tabletten og væsken skal nå at blive neutraliseret. Efter seks timer eller den næste morgen vender du igen linseetuiet på hovedet for at sikre, at hele etuiet er neutraliseret. Herefter er linserne klar til brug. Når du har taget linserne på, skal du huske at kassere den brugte opløsning, rengøre linseetuiet og lade etuiet lufttørre.
Skal du ikke bruge dine linser efter seks timer, kan du lade dem ligge i linseetuiet med opløsningen i maksimalt 7 dage. Opbevarer du dem i mere end syv dage, skal du huske at rengøre dem på ny.
Sidder der protein på dine linser, kan du én gang om ugen tilsætte en Ultrazyme proteinfjerner-tablet sammen med den almindelige Oxysept 1 step neutraliseringstablet, så du har to tabletter i etuiet på samme tid. Herefter anbringer du linsebeholderen i etuiet, sætter låget på og vender linseetuiet på hovedet mindst tre gange. Efter minimum seks timer og maksimum 12 timer tager du linserne ud, gnider og renser dem med en steril saltvandsopløsning. Husk også at rense linseetuiet med saltvandsopløsningen. Dette er vigtigt, når du har brugt en Ultrazyme tablet, da rester fra denne tablet ikke må komme i berøring med dine øjne.

Du kan også med fordel rense dit linseetui én gang om ugen med Oxysept 1 step-linsevæske ved at fylde etuiet med væske (uden tablet) og lade etuiet stå på hovedet, indtil du igen skal opbevare dine linser deri.
Oxysept indeholder ingen konserveringsmidler. Derfor er det ideelt til dig med sarte og følsomme øjne.

 

Rinse SB

Rinse SB er en saltvandsopløsning fra Consol AB, som du kan bruge til alle kontaktlinser. En saltvandsopløsning bruger du til at skylle dine linser med, fx efter du har brugt en rensevæske eller anden linsevæske. Derudover kan du også bruge en saltvandsopløsning til rengøring og desinficering af dit linseetui.
Saltvand som Rinse AB er et supplement til din linsevæske. Du kan altså ikke bruge den til rengøring, desinficering eller opbevaring af dine linser. Til det skal du bruge en linsevæske. 
Du kan dog bruge til den til at skylle dine linser, fx hvis du har tabt en linse, eller når du renset dine linser med en rensevæske.


 

 

Total Care Daily Cleaner – til hårde linser

Total Care Daily Cleaner er et rensemiddel, du kan bruge til at rense dine hårde linser blidt, men effektivt. Du kan derfor ikke bruge denne rensevæske til desinficering eller opbevaring af dine linser. Her skal du supplere med et andet produkt, fx Total Care disinfecting, storing and wetting solution, som er en desinficerende opbevaringsvæske.

Du bruger Total Care Daily Cleaner ved at lægge din ene linse i håndfladen og gnubbe begge sider af linsen med 2-3 dråber Total Care Daily Cleaner i 15-20 sekunder. Herefter skal du skylle linsen, så der ikke sidder rester af rensemidlet. Det kan du med fordel gøre med Total Care disinfecting, storing and wetting solution, som også kan fyldes i dit linseetui, når du skal opbevare dine linser. Mens dine linser lægger i etuiet, vil opbevaringsvæsken desinficere dine linser, så de er rene og friske næste morgen.
Total Care produkterne er blide mod dine øjne og linser og sikrer dig en god komfort.

Total Care disinfecting, storing and wetting solution er en opbevaringsvæske, som bruges til at opbevare og desinficere dine hårde linser. Dette produkt bruges efter, at du har renset dine linser med et rensemiddel til linser, fx Total Care Daily Cleaner. Se oven for under beskrivelsen af Total Care Daily Cleaner.

 

 

Kontaktlinser og UV-beskyttelse

Det er ikke kun din hud, du skal beskytte mod solens stråler. Du skal også beskytte dine øjne. De fleste ved, at huden kan tage skade af solens stråler, men mange tænker ikke over, at øjenlåg, hornhinde og linsen i øjet også kan tage skade. Det er især vigtigt at beskytte dine øjne først på formiddagen og midt på eftermiddagen, hvor solen står lavere på himlen og derfor er mere i niveau med dine øjne.
I dag fås mange kontaktlinser med indbygget UV-filter. Selvom dine kontaktlinser har UV-beskyttelse, er det vigtigt at være opmærksom på, at kontaktlinserne ikke kan erstatte solbriller. Kontaktlinser beskytter kun en del af øjet, nemlig hornhinden, og selvom mange kontaktlinser i dag har UV-beskyttelse, er de ikke i nærheden af, hvad en god solbrille kan tilbyde af solbeskyttelse.
Det er derfor altid en god idé at bruge solbriller – også når du bruger kontaktlinser med UV-beskyttelse.
På din lineæske kan du tjekke, om dine linser har UV-beskyttelse.

 

Hvorfor skal man vælge kontaktlinser?

Hvad skal jeg vælge – briller eller kontaktlinser?
Har du fundet ud af, at din syn ikke er optimalt, kan du med briller eller kontaktlinser få et klart og skarpt syn igen. Og du behøver ikke at vælge enten briller og kontaktlinser. Du kan sagtens vælge både og: med briller kan du understrege og ændre din personlige stil, og med kontaktlinser kan du få frihed.

Vil du læse mere om fordelene ved henholdsvis briller og kontaktlinser, så har samlet en guide til dig her.

Supplér din brille med kontaktlinser
Er du vant til at gå med briller, og kan du ikke forestille dig at skulle gå uden? Selvom du går med briller dagligt, kan du få glæde af at bruge kontaktlinser. Kontaktlinser giver dig nemlig en frihed, som briller ikke kan give dig.


Frihed med kontaktlinser
Kontaktlinser følger dit øje. Det gør, at du kan se klart og skarpt uanset, hvor du kigger hen. Med en brille har du et mindre synsfelt, fordi du skal kigge gennem glasset for at se skarpt.
Med kontaktlinser forbliver dit syn skarpt – også i regnvejr, og når du har det varmt. Kontaktlinser dugger ikke til, og de bliver siddende, hvor de skal. Derfor er kontaktlinser ideelle, når du dyrker sport. Hvad enten du løber, går lange ture, går til fitness eller spiller golf, vil du få stor glæde af at bruge kontaktlinser.


Er du bange for at prøve kontaktlinser?
Kan du ikke lide tanken om at tage kontaktlinser på og af, skal det ikke afholde dig fra at prøve kontaktlinser. Det vænner du dig hurtigt til, når først du har prøvet det nogle gange.
Og når du prøver kontaktlinser hos os, hjælper vi dig naturligvis godt i gang, inden vi sender dig hjem med dine første linser. Vi viser dig, hvordan du skal håndtere dine nye linser, og du prøver at tage dem på og af flere gange. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved at bruge linser. Efter en prøveperiode uden beregning får du tid til en opfølgende kontrol, hvor vi følger op på, om din brug af kontaktlinser fungerer, som den skal.
Du kan læse meget mere om synet og kontaktlinser her på siden, hvor du blandt andet kan se to korte film, der viser dig, hvordan du tager dine linser af og på.

Kontaktlinser uanset synsproblemer
I dag kan langt de fleste synsproblemer korrigeres med kontaktlinser, så hvad enten du er langsynet eller nærsynet, har lave eller høje styrker, har bygningsfejl eller alderssyn, kan du få kontaktlinser. Kort sagt kan du få linser, hvis du kun har brug for én styrke, og hvis du har brug for flere styrker.
Kig gerne ind hos en af vores forretninger og hør, hvordan kontaktlinser kan hjælpe dig med at se skarpt.