Speciallinseklinik

Speciallinser er en yderst vigtig og voksende niche i optikken. Vi er så heldige at have nogle at landets bedste specialinseeksperter på heiko-holdet.

Udover bandagelinser og bløde linser med ekstraordinært høje bygningsfejl, så arbejdes der primært i formfaste (hårde linser) på speciallinseklinikken.

Linser til enhver

Formstabile kontaktlinser bruges i dag til at løse stort set alle øjenproblemer, og giver ofte et bedre resultat end briller. Enhver form for hornhinderelateret sygdom og/eller problematik kan afhjælpes på vores speciallinseklinik – også selvom pågældende kunde er næsten blind.

Hårde linser anvendes oftest til øjne med bygningsfejl, høje styrker, sarte slimhinder, sygdomme i hornhinden, og hvor den bedst mulige ilttilførsel ønskes.

Mange unge, der lider af nærsynethed, kan drage fordel af natlinser, som forebygger en stigning i nærsynetheden.

Vi laver speciallinser til alle – fra spædbørn og folk med øjensygdomme til voksne med behov for læsefelt.  

Kort sagt alle de områder hvor briller eller bløde linser ikke opfylder synskravene.  

stort udvalg af briller
find de rigtige briller

Øjensygdomme hvor formfaste linser anbefales

– Irregulære hornhinder: Keratokonus (tilspidset hornhinde), Traumer/arvæv, Refraktiv kirurgi (Eks. Lasik,SMILE), Transplantaton.
– Hornhinde dystrofi (udfældninger på hornhinden)
– Nystagmus (abnorme øjenbevægelser)
– Medfødt Katarakt (grå stær)
– Afaki (manglende øjenlinse)
– Sjøgrens syndrom (giver tørre øjne)
– Hornhindesår
– Lysoverfølsomhed
– Anisometropi (stor styrkeforskel på øjnene)
– Stigende Myopi (nærsynethed)
– Skader/ misdannelser i Regnbuehinden (Iris)

Start med en uforpligtende undersøgelse

Du er altid velkommen til at få en samtale og synsundersøgelse i vores speciallinseklinik, hvor vores kontaktlinseeksperter giver dig et bud på den mest optimale linseløsning til dig, som vil give dig det bedst mulige syn.

Tilpasning og bestemmelse af linserne sker efter en grundig undersøgelse, vurdering og udmåling af dit syn og din øjensundhed. Ved hjælp af en topograf kortlægger vi din hornhinde, for således at kunne lave en specialtilrettet linse, der passer perfekt til dit øje.

stort udvalg af briller
find de rigtige briller

Miljø

Nogle kontaktlinsebrugere vælger formfastelinser, da hver enkelt linse har en længere levetid – ofte op til 12 måneder, hvor nogen bløde linser skiftes hver dag. Derfor forbruges der langt mindre plast ved de formfaste linser end til bløde linser.