fbpx

Speciallinser

Speciallinser dækker over alle linser, som ikke er ”stangvarer”. Det er kontaktlinser, der er særligt tilpasset den individuelle bruger.

Speciallinser laves til de, der gerne vil have linser, men ikke kan finde en passende løsning, og til de der grundet øjensygdom eller særligt høje styrker eller bygningsfejl ikke kan bruge briller eller almindelig linser.

Vores speciallinseklinik modtager også folk, der har behov for linser af medicinske, helbredende og forebyggende grunde.

Speciallinseklinik med Danmarks førende optikere

Langt de fleste speciallinser er formfaste linser, der er speciallavet efter specifikke mål til ét specifikt øje – fx natlinsen, som man kun har på, mens man sover.

Af bløde speciallinser er der bandagelinser, kosmetiske linser og okklusionslinser, der benyttes i stedet for en klap for øjet – som en klap for pupillen.   

Det er ikke alle optikere, der kan lave speciallinser, og på vores speciallinseklinik har vi i al beskedenhed nogle af Danmarks absolut bedste speciallinseoptikere. De kan afhjælpe enhver form for hornhinderelateret synsproblem – uanset graden, alder eller synsprocent. 

Klinik for speciallinser
Klinik for speciallinser

Rensning af flerdagslinser

1) Først vasker og tørrer du dine hænder grundigt.

2) Derefter lægger du linsen i håndfladen, og gnider begge sider af linsen med lillefingeren sammen med et par dråber linsevæske.

3) Så skyller du linsen med væsken og lægger den i etuiet.

4) Til slut fylder du etuiet med linsevæske og sætter låget på. Det er altid en god idé at læse instruktionen, der følger med din linsevæske.

Når du er omhyggelig med rensningen, fjerner du 90 procent af alle urenheder fra linsen.
Er du i tvivl om, hvilken linsevæske du skal bruge, kan du læse mere på linket herunder eller kontakte din nærmeste Heiko Stumbeck.

Isætning af sclerale linser