fbpx

Om Heiko Stumbeck

Manden bag brillerne

Optikeren, designeren og iværksætteren Heiko Maximilian Herbert Stumbeck blev født i Bayern, Sydtyskland, 1942. Under sin uddannelse til optiker på Fachschule für Augenoptik i Bern, Schweiz, blev Heiko indskærpet en grundighed, der har fulgt ham i alle aspekter af hans virke: “Der måtte ikke være en skrue eller en brillestang, der gik løs. Optikerne skulle smelte bivoks ned i hængslet for at sikre, det hverken var for stramt eller for slapt. Den person, der fremstillede brillerne, fik aldrig lov at kontrollere dem.”

I 1965 rejste Heiko Stumbeck til Danmark, hvor han åbnede sin første brilleforretning i 1974. Hans interesse for design førte ham til at designe og producere brillestel selv. I dag har hans søn Jens Heiko Stumbeck overtaget forretningen.

heiko maximiliam herbert stumbeck
heiko maximiliam herbert stumbeck

Inhouse Brand

Heiko by Heiko er det første brillekollektion designet og produceret af Heiko Stumbeck selv. Siden da er flere Inhouse brands og kollektioner kommet til.

Den maskuline acetat kollektion Maximilian er ligeledes designet af Heiko Stumbeck, som også har lagt mellemnavn til kollektionen. Heiko Stumbeck står også selv bag den mere urbane titanium kollektion Copenhagen Eyewear.

I 2018 landende første parti af Heiko Personas i butikkerne. Det var Jens Heiko Stumbecks første lancering af egne briller. Jens ønskede med kollektionen, at brillerne skulle fremhæve personligheden hos brillebæreren, og fremvise den alsidighed og fleksibilitet, som er Heiko Stumbecks grundtræk.

I foråret 2020 kom femte og nyeste InHouse brand – Heiko Shades. Lækre og lette solbriller i højeste kvalitet.

Fra en beskeden start i 1974 i lejede lokaler på en 1. sal i Mageløs i Odense har Heiko Stumbeck A/S udviklet sig til en virksomhed i briller og kontaktlinser – med forretninger i Odense, Middelfart, Svendborg, København og Kolding.